Çorum Dikici ve Kunduracılar Odası, Mevlid Kandili dolayısıyla dua programı düzenledi.
Tarihi Arasta’da gerçekleşen duaya Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, Çorum Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Necati Şimşek, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Huzur Camii Emekli İmam Hatibi Ömer Kazancı’nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Dikici ve Kunduracılar Odası Başkanı Halil Gürbüzer ile Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

ESNAF DOSTU BAŞKAN’A TEŞEKKÜR
Yapılan duanın ardından katılımcılara hitap eden ÇESOB Başkanı Recep Gür, tüm esnaf ve sanatkârlar ile Çorum halkının Mevlid Kandili’ni tebrik etti.
Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Recep Gür, ‘Esnaf dostu Başkan’ olarak nitelendirdiği Zeki Gül’ün kendilerini hiç yalnız bırakmadığını belirterek teşekkürlerini ifade etti.

 

GÜL: ‘KUMPASLARI BİRLİKTE AŞACAĞIZ’
Kandil duasında konuşan Belediye Başkanı Zeki Gül, Türkiye’nin zor bir ekonomik süreçten geçtiğine işaret etti.

Milli Mücadele yıllarından 15 Temmuz darbe girişimine uzanan tarihi süreçte Türkiye’yi hedef alan tehditlere dikkat çeken Zeki Gül, “Ülkemize ve milletimize yönelik kurulan kumpasları hep birlikte aşmaya devam edeceğiz” dedi.
Arasta’nın daha güzel bir görünüme kavuşması için çeşitli plan ve projeler hazırladıklarını hatırlatan Başkan Gül, “Birlikteliğimiz sürdüğü müddetçe esnaf ve sanatkârlarımıza hizmetlerimiz devam edecek” diye konuştu.
“Biyolojik arıtmaya sahip gölüyle dikkat çeken Kentpark’la Çorum’a adeta deniz getirdik” diyen Gül, Çorum ölçeğinde bir şehrin 180 gün gibi kısa bir sürede böylesi bir projeyi hayata geçirmesinin önemli bir başarı olduğunu da dile getirdi.

Ahilik geleneklerini yaşatan Arasta esnafını tebrik eden Belediye Başkanı Gül, tüm Çorum halkının Mevlid Kandili’ni kutlayarak konuşmasını tamamladı.