RECEP MEBET
Çorumlu adayların da katıldığı daimi işçi alımı kur’asında hata yapıldığı iddia edildi.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde, Çorum’da görevlendirilmek üzere 1 dozer operatörü, 1 ekskavatör operatörü, 1 iş makinesi operatörü ve 1 traktör operatörü olmak üzere toplam 4 daimi işçi alınacağı duyuruldu.
21 Ağustos 2020 tarihinde Amasya’da, Noter huzurunda gerçekleştirilen kur’a sonucunda söz konusu kadrolar için birer asil, üçer de yedek isim belirlendi.

Açıklanan listeye itiraz eden Çorumlu adaylardan Ali Aktaş ve Kaan Şahin, asıl ve yedek isimlerin belirlenmesinde mevzuata aykırı hareket edildiğini öne sürdüler.
Konuyla ilgili olarak Orman Genel Müdürlüğü’ne müracaatta bulunan Ali Aktaş, “Adayların mağdur olmaması için yapılan hatanın düzeltilmesini bekliyoruz” dedi.

Aktaş, şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verdiğini aktardı:
“4-10 Ağustos 2020 tarihleri arasında başvuruları alınan daimi işçi alımı kura sonuçları açıklanmış ve mülakat listeleri bölge müdürlükleri tarafından duyurulmuştur. 

İlan metninde belirtildiği üzre, mevzuat gereği her bir kişilik ilan için 4 katı aday asil, 4 katı kadar da yedek liste yayınlanmıştır. Amasya Bölgesi ‘Traktör Operatörü’ alım ilanı için başvuru yaptım. Amasya Bölge Müdürlüğü’nün yayınlamış olduğu mülakat listesinin , mevzuata uygun olmadığını farketmiş bulunmaktayım. Zira diğer bölgelerin açıkladığı mülakat listelerinde her bir kişilik alım için 4 asil, 4 de yedek olmak üzre 8 kişilik liste yayınlanırken, Amasya Bölge Müdürlüğü her bir kişilik alım için 1 asil, 3 yedek liste yayınlayarak hem mevzuata aykırı hareket etmiş, hem de birçok kişinin hakkını ihlal etmiş durumdadır. 

Başvuru yaptığımız ilan için mülakata 4 asil, 4 de yedek olmak üzere 8 kişi çağrılması gerekirken 1 asil, 3 yedek çağrılarak, listede 4 kişilik bir eksiklik oluşmuştur. Bu yanlışlık sadece traktör operatörü alımın da değil, diğer bütün alımlarda da yapılmıştır. Kura çekimi sonucunda açıklanan listelerin hepsi, ilanda da belirtildiği üzere mevzuata aykırıdır. Bu nedenle Amasya Bölge Müdürlüğü’nün uygulamasının iptal edilip, yeni bir kur’a çekiminin yapılması gerekmektedir. Aksi halde, hakkı yenilen ve mağdur edilen başvuru sahipleri olarak, yasal olan her türlü yoldan hakkımızı arayacağımızın bilinmesini isteriz.”