EROL TAŞKAN
ASP Endüstriyel Bıçak Firması sahibi Abdulsamet Poyraz, asırlık faytonun yay çeliklerinden ürettiği birbirinden güzel bıçaklarıyla Kurban Bayramı için hazırlıklara başladıklarını bildirerek, “Çelik kalitesi ve tasarım dengesiyle buluşan bıçaklarımızın imalatına başladık. Sipariş üzerine sınırlı sayıda üreteceğimiz bıçaklarımız için siparişlerimiz başlamıştır.” dedi.

Avcı ve askeri bıçaklar başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışında önemli bir kariyere sahip olan ASP Bıçak markası, kurban bıçakları konusunda da tercih farkını gözler önüne seriyor.

Asırlık fayton çeliğinden kurban bıçağı imalatı yapacaklarını söyleyen Abdulsamet Poyraz, molekül yapısı ve mukavemeti nedeniyle fayton çeliklerinin birinci sınıf bir malzeme olduğunu belirterek, "ASP markasını taşıyan tüm bıçaklarımızın birinci özelliği malzeme bakımından birinci sınıf çelik olmasıdır. Bir diğer özelliği de imalat sürecindeki hassasiyet ve tasarımdaki ergonomik uyumdur. Kurban bıçağı gibi hizmet bıçaklarının işlevsellik anlamındaki kabiliyeti büyük önem taşımaktadır. Özellikle hayvanın acı çekmemesi ve kullanıcıyı zorlamaması bakımından bıçak malzemesindeki moleküler yapı ve ağırlık dengesi çok önemlidir." dedi. 

Kurban bıçağı imalat sürecinin titiz bir üretim bandı gerektirdiğini, bu sezon için tüm hazırlıklarını tamamlayıp sipariş sürecini başlattıklarını bildiren Poyraz, iyi bir kurban bıçağının özelliğini şu sözlerle tarif etti, "Bizim inancımızda kurban ibadeti büyük bir önem taşımakla birlikte, hassasiyetle tamamlanması gereken bir ibadettir. Kesilecek kurbanın cinsi ve büyüklüğünden tutun da, kesim görevini yerine getiren insanın el yapısına varana kadar tüm unsurlar bıçağın tasarımını etkilemektedir. Sap ve çeliğin tasarım bütünlüğü, malzemenin kalitesiyle birleştiğinde ortaya çıkan ürün, sıradan bir bıçaktan ötedir. Bu konuda en yaygın hata şudur ki, elinize alıp baktığınızda her şeyi keser gibi gözüken pek çok bıçak, kurban keserken kifayetsizliğini ortaya koyar. İşte o vakit hem işin işten geçtiği vakittir, hem de kurban kesiminin çileye dönüştüğü vakittir. Kurban ibadetini yerine getirirken, aldığımız hayvanların tüm özelliklerine ne kadar dikkat ediyorsak, bıçak konusunda da aynı hassasiyet sergilenmeli, zira kurban ibadetinde hayvana acı çektirmemek gerekir, ayrıca kurban kesim hizmetini yerine getiren insanların da kazaya uğramaması için kendisiyle bütünleşebilen tasarıma sahip bıçakları  tercih etmelidir.  Bakıldığında her bıçak aşağı yukarı aynı gibi görünse de, bıçak imalatında kullanılan çeliğin sertlik durumu, yani moleküler özelliği bıçağın kesim gücünü ortaya koymaktadır. Bizim bıçaklarımız, sayısız kemik parçalama testinden geçtikten sonra bile keskinliğinden asla bir şey kaybetmez. Bıçağa bu özelliği kazandıran doğru malzeme seçimi ve üretim hattındaki titiz uygulamalarımızdır.  Kurban Bayramı'na bir hafta kala bıçak telaşına düşen pek çok insan, ne yazık ki özel imalat bıçak edinme fırsatını kaçırdığını geç fakrederek, sıradan bıçaklarla kurban kesimine mecbur kalmaktadır. Bu sebeple tüm müşterilerimize siparişlerimizin başladığını duyurmak isterim."