EROL TAŞKAN
Alaca Dr. Ali Dede Karkınoğlu İlkokulu, gönülleri ısıtan bir güzelliğe imza atarak, okul bahçesinde bulunan tüm ağaçlara kuş yuvası yerleştirdi.

Öğrencilerin birebir katıldığı ve büyük bir heyecana dönüşen çalışma büyük takdir topladı. 
Ahşaptan hazırlanan kuş yuvaları öğrenciler tarafından tek tek asılacak ağaçlara taşındı. Görevlilerin yerleştirdiği kuş yuvalarının, soğuk kış günlerinde kuşlar için sıcak bir yuva oluşturacağı için büyük bir mutluluk yaşayan çocukların çabası ve heyecanı görülmeye değer bir atmosfer oluşturdu. 

Okul bahçesinde donarak ölmüş bir kaç kuşu gören öğrenci, öğretmen ve okul idarecileri, kuşlara sıcak yuva temin etmek için kolları sıvadı. Kısa sürede tüm ağaçlar için hazırlanan yuvalar yeni ev sahiplerini ağırlamak üzere ağaçlara yerleştirildi. 
Eğitimin merhamet ve doğaya sahip çıkarak tüm canlılara şefkat gösterme yönünün en açık bir şekilde yaşandığı Alaca Dr. Ali Dede Karkınoğlu İlkokulu’nda tüm öğrenciler dört gözle yuvaların kuşlar tarafından sahiplenilmesini bekleyip, şefkatlerinin meyvesi olan kuş yuvalarında mutluluk şarkıları duymaya hazırlar.