FATİH BATTAR

Ortaköy Aşdağul Beldesi Şehit Mahsuni Türkmen İlk ve Ortaokul öğrencileri, 55.Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında okula gelen gezici kütüphane ile tanıştı.

55.Kütüphaneler Haftası ve Jandarma Teşkilatı’nın 180.kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde  Çorum İl Halk Kütüphane Müdürlüğü ve Çorum İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile Ortaköy Aşdağul Beldesi’nde kitap dağıtım ve kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Köyde imkanı olmayan çocuklara dokunabilmek için bir kampanya başlattıklarını belirten İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, çocuklara kitap sevgisini aşılamak ve toplumda kitap okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla kitap bağışı kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Şu ana kadar 400 tane kitabı İl Halk Kütüphanesi’ne bağışladıklarını belirten Başbuğ; “Hedefimiz bu yıl 2000 tane kitabı İl Halk Kütüphanesi’ne bağışlamak. Herkesin kitaba erişebilmesi için Jandarma ekiplerimiz ve İl Halk Kütüphanesi ekibi gezici kütüphane ile köylere gidecek ve çocukları kitaplarla buluşturacağız. Şu ana kadar 400 kitap kazandırdık kütüphanemize inşallah bu yıl sonunda 2000 kitaba ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi

Köy okullarında eğitim gören öğrencilerin, gezici kütüphane sayesinde farklı kitapları okuma şansı bulduğunu aktaran Çorum İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ramazan Yörük de merkezden uzak olan, kırsal kesimlerde yer alan ve kütüphanelere hiçbir şekilde erişimi olmayan bölgeleri seçtiklerini belirterek hedeflerinin her köye, her çocuğa ve her yetişkine kitap ulaştırmak olduğunu söyledi.

İlk defa kütüphane ile tanıştıklarını anlatan öğrenciler, kendilerine hediye edilen kitapları okuyarak bundan sonra gezici kütüphaneyi her zaman okullarında görmek istediklerini söyledi.

Kitaplara kavuşmanın ve ilk defa kütüphane görmenin heyecanını yaşayan öğrencilerin mutlulukları ise gözlerinden okundu.