15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi 9/C sınıfı öğencileri, ‘Lösemiye Karşı 1’iz Hep Beraberiz’ adlı e-Twinning projesini hayata geçirdi. 
İngilizce Öğretmeni Selda Tarhan başkanlığında proje için hazırlanan öğrenciler, lösemi hakkında birçok bilgi edindiler. Bu kapsamda diğer öğrencileri ve öğretmenlerini de bilgilendirmek isteyen 9/C sınıfı öğrencileri, lösemiyle savaşan bir kanser derneğini ve bir onkoloğu okula davet etti. Onkolog, löseminin ne olduğu, belirtileri, nelerin etki ettiği ve bundan nasıl korunulabileceğine dair bilgiler verirken, kanser derneği başkanı da derneğin kuruluş amacı ve hizmetlerinden bahsetti. Dernek üyesi ve kızı da lösemi geçirmiş bir anne ise, yaşadıkları zorlukları ve bu dönemde geçirdikleri maddi ve manevi sıkıntıları dinleyicilerle paylaştı.

Proje başkanlığını yürüten 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi İngilizce Öğretmeni Selda Tarhan, lösemili insanların maddi destekten çok manevi desteğe ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Bunu amaç alan öğrencilerimiz onlara destek verici ve morallerini yükselten hediyeler verdiler. Bu yılbaşı hediyelerinin içerisinde kendi elleriyle hazırladıkları kitap ayraçları, kitapların ve ufak da olsa yüzlerinde bir tebessüm yaratmak için yazılan kartpostallar ve mektupların LÖSEV'e ulaşmasını sağlayarak oradaki kardeşlerimize hediye ettik. 

Proje dahilinde çalışan öğrencilerimiz keçelerle, evalarla ve ahşap dondurma çubuklarıyla magnetler ve ayraçlar yaptılar. Bu magnet ve ayraçları TÜBİTAK fuarının e-Twinning bölümünde Milli Eğitim Bakanımıza ve Milli Eğitim üyelerine sunduk.” dedi.
Tarhan, hazırlanan magnet ve ayraçların, okulda gerçekleştirilecek bahar şenliğinde satışa sunulacağını ve elde edilen geliri kanser derneğine bağışlayacaklarını söyledi.

KAN BAĞIŞI YAPTILAR
Öte yandan okul öğretmen ve öğrencileri, Türk Kızılayı’na kan bağışında bulunurken, lösemiye ve lösemi hastalarının maske takmalarının mikroplardan korunmak için olduğuna dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla okul bahçesinde maske takarak gezdiler.