HABER-YORUM/HURŞİT BOZKURT

Çevre duyarlılığı ile ilgili algı eskiye göre sürekli yükselirken, kimilerinin çevre düşmanlığı ise hiç bir engel tanımadan artmaya devam ediyor.

Üç-beş kendini bilmezin attığı çöp yığınları, çevre düşmanlarını adeta seferberliğe zorluyor ve kısa sürede bu bölge çöp ve moloz artıklarıyla çöplük halini alabiliyor.

Özellikle moloz artıklarının dökülmesi için gösterilen alanlara gitmeyi, kendisi için mali yük olarak kabul eden duyarsızlar, kendi üç kuruşluk menfaatleri uğruna geri dönülmez zararlara kapı açabiliyor.

Etrafta bulunan köy sakinlerinin de tepkisi çeken bu çirkinlikler, ne yazık ki bazı köylülerin de bu alanlara çöp döktüğü gerçeğinin üzerini örtmüyor.

El birliği ile çevremizi koruyup, doğaya ve yeşile sahip çıkabildiğimiz ölçüde, geleceğimi karartmamış oluruz. Bilakis piknik alanlarında ve bağ kültürünün yaygınlaştığı alanlarda, insanlar betonların stresinden kaçıp, kendisini doğanın kucağına atarken, geri dönüşte bir yığın çöple doğayı katlettiğinin farkında bile değil.

İkinci bir kez daha bu doğal güzelliğe ihtiyaç duyduğumuzda, kendi elimizle kirlettiğimiz ve çöplüğe dönüştürdüğümüz alanlarda piknik yapmak zorunda kalacağımızı unutmamalıyız.

Yola düşmüş küçük bir taş parçasını bile insanlara zarar vermesin diye bir kenara konmasını tenbih eden dinimizce, bu çöp yığınlarına neden olanların büyük bir vebale muhatap olacağı unutulmamalıdır.