Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Belediye Meclis üyeleri ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.
Haftasonu düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti, CHP ve MHP meclis üyelerinin yanı sıra mahalle muhtarları katıldı. 

Belediye Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, toplantıya ev sahipliği yapan Başkan Aşgın, açış konuşmasında Çorum'u meclis üyeleri ve muhtarlarla birlikte istişareli olarak yöneteceklerini yineleyerek, “Muhtarların Belediye Meclis Üyeleri ile tanışmaları ve sorunların giderilmesi noktasında çözüm aramak adına toplantımızı düzenliyoruz. Mübarek Ramazan ayı öncesinde, neler yapacağız, neler planlıyoruz, amacımız ne bunları hep beraber konuşalım ve sizler de bunlardan haberdar olun istedik. Bizler hemşehrilerimizin oyları ile seçildik ve onlardan değer gördük. Bu nedenle bizlerin de birbirine değer vermesi gerekiyor. Davetimize icabet eden tüm belediye meclis üyelerimize ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

MUHTARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ EN KISA ZAMANDA HİZMETE BAŞLAYACAK
Belediyeye bağlı Muhtarlıklar Müdürlüğünün kısa süre içerisinde hizmete başlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Bir muhtarlıklar müdürlüğümüz var. Buraya kısa süre içerisinde bir müdür atayacağız. Müdürümüz muhtarların sorunları ile birebir ilgilenecek ve çözüm üretecek. Çözüm bulamadığı noktalarda ise belediye başkan yardımcılarımız ve gerekirse ben devreye gireceğim" dedi.

HER AY BİR MAHALLEDE TOPLANTI
Mahallelerimizin sorunlarına ve sıkıntılarına çözüm getirmek için çaba sarf edeceklerini belirten Belediye Başkanı Aşgın "her ay bir mahallede toplantı yapacağız. Alfabetik sıraya göre mahalle istişare toplantıları düzenleyeceğiz. Bu nedenle ilgini Akkent Mahallemizde yapacağız. Vatandaşlarımızın sorunlarını bizzat dinleyeceğiz. Bütün meclis üyelerimizi de mahalle toplantılarına davet edeceğiz. Bunların ilkini en kısa süre içerisinde başlatacağız. Muhtarlarımızın istediği ve vatandaşların yoğun katılım sağlayacağı bir günde bu toplantıları gerçekleştireceğiz. Bu toplantılarımıza daire müdürlerimizde katılacak ve sorunları yerinde çözeceğiz." 

MAHALLE İFTARLARI YAPMACAĞIZ
Geçtiğimiz senelerde yapılan mahalle iftarlarının bu yıl yapılmayacağını ifade eden Aşgın "Bu sene mahalle iftarlarını düzenlemeyeceğiz. İftar çadırımız Ramazan ayı boyunca hizmet verecek ancak mahallelerde verilen iftarları bu yıl yapmayacağız. Onun yerine Ramazan ayı içerisinde gıda bankamızdan daha fazla vatandaşımıza yardım götürme gayreti içerisinde olacağız. Bu vesileyle rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı içinde halkımızı yardımlaşma ve dayanışmaya davet ediyorum" dedi. 

MEMLEKETİN FAYDASINA OLACAK HER İŞTE VARIZ
Çorum'un 15 mahallesine, tüm sivil toplum örgütlerimize kapılarının açık olduğunu belirten Aşgın, "Bizlere gelen tüm isteklere taleplere belediyemizin imkanları ölçüsünde çözüm bulmaya çalışıyoruz. Belediyemizin mali imkanları uygunsa talebin kimden geldiğine bakmadan yaparız. Şehrimiz ve hemşehrilerimizin faydasına olacak her işte varız. Yeter ki memleketin faydasına olan işler yapalım" dedi.
HERKES ÇORUM ÖRNEĞİNİ VERECEK
Yapacakları çalışmaları kısa süre içerisinde herkesin göreceğini ve her kesimden takdir alacağını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın "Süreç içerisinde o kadar güzel işler yapacağız ki insanlar Çorum'u örnek gösterecekler "ne kadar güzel, kavga yok, fitne yok, Belediye güzel çalışıyor, dürüst çalışıyor" diyecekler. Bunu tüm meclisimiz için söyleyecekler" ifadelerine yer verdi.  

UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ
CHP Belediye Meclis üyeleri adına konuşan grup başkan vekili Nazik Bulut böylesine toplantıları önemsediklerini belirterek, "Çorum'un faydasına yapılacak her türlü işlerde sizlerin yanında olacağız. Uyum içerisinde çalışmak bizlerin de en büyük arzusu. Mübarek ramazan ayının tüm ülkeye bolluk bereket getirmesini diliyor, böyle bir toplantıda bizleri bir araya getirdiğiniz için teşekkür ediyoruz" dedi. 

HALKIMIZIN MENFAATLERİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
MHP Grup Başkanı Selim Güloğlu ise Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'a kendilerini muhtarlar ve belediye meclis üyeleriyle bir araya getirdiği için teşekkür ederek "Biz de insanlarımızın menfaati ve çıkarları doğrultusunda birlik beraberlik içerisinde elimizden geleni yapacağız" dedi. 

ŞEFFAFLIK İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ
AK Parti Grubu adına konuşma yapan Grup Başkanı Mustafa Tuzcu da Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile istişare ile çalışacaklarını ve belediye başkanının her zaman yanında olduklarını belirterek "Şeffaflık içerisinde Çorum için güzel işlere imza atacağımıza yürekten inanıyorum" ifadelerine yer verdi. 

MAHALLELERDEKİ SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLMEYE BAŞLADI
Belediye Başkanı Dr.bHalil İbrahim Aşgın'a kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve alaka için teşekkür eden ve tüm mahalle muhtarları adına konuşan Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin, mahallelerdeki sorunları Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'a ilettiklerini ve çözüme kavuşturulması noktasında çalışmaların başladığını ifade etti. Şahin 5 yıl süre ile Belediye Meclisi ve Belediye Başkanı ile istişareli hareket etmelerinin mahallelerdeki sorunların ivedilikle giderilmesi adına önemli olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi