EROL TAŞKAN

Hitit Üniversitesi Makina Mühendisliği Fakültesi'nde ikinci sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam eden Afrikalı öğrenci Marcel Mfouapon Ngamli, endüstriyel ve mimari tasarımlarıyla göz kamaştırıyor. Henüz eğitiminin başında olmasına rağmen tasarım, makina ve mimari projeler konusunda üstün bir yeteneğe sahip. Adeta tasarımda sınır tanımayan Afrikalı genç öğrenci Marcel, özgün çizgilerle oluşturduğu tasarımlarıyla sanayi ve eğitim çevrelerinin gözdesi 
oldu.

Otoriteler tarafından mimari, makina ve tasarım konularında üstün yetenek olarak tarif edilen Hitit Üniversitesi Makina Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Afrikalı Marcel Mfouapon Ngamli, hayal gücünü ve tasarım tekniklerini bir araya getirdiği özgün tasarımlarına patent müracaatı yapmaya başladı. 

Şimdilik iki tasarımı için patent başvurusu yapan Marcel, heyecanla başvurusunun sonuçlanacağı günü bekliyor. 
24 farklı program konusunda ileri derecede tecrübesi bulunan Marcel, pek çok tasarım programının da sertifikasına sahip.
Çalışma prensibi ve azmiyle örnek bir kişilik olan Marcel, kendine ait projeler geliştirmesinin yanısıra, farklı sektörlere hitabeden tasarımlarıyla da gelecek vaadediyor. 
Tasarım programları konusundaki eğitimini ara vermeden sürdürerek, tasarım programlarının yeni sürümleriyle ilgili olarak verilen sertifikalı eğitimlerin tümünü de başarıyla takip ederek, kendisini sürekli yeniliyor. 


Özellikle makina sektöründe pek çok firma temsilcisinin yakından takip ederek, tasarım konusunda bilgi ve tecrübesine müracaat ettiği Marcel, her bir çalışmasıyla sektör temsilcilerinden takdir görüyor. 


On parmağında on marifet tanımını yer bir ederek, on parmağında sayısız marifetler barındıran bu genç delikanlı, çalışmalarıyla olduğu kadar kişiliği ile de kendisini tanıyan herkesin gönlünü fethediyor. 


Çalışmalarıyla uluslararası pek çok firma tarafından takdir görüp davet alan Marcel, Türkiye, Çorum ve Hitit Üniversitesi'nden asla vazgeçmeyi düşünmediğini her fırsatta dile getirerek, ülkemize, şehrimize ve üniversitemize olan sevgisini dile getiriyor.