Koronavirüs salgını sebebiyle market çalışma saatleri yeniden düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni genelgeye göre; market çalışma saatleri değişti. Covid-19 salgınını önlemeye yönelik yapılan düzenleme sonrasında marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor, kaça kadar açık gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. Yayınlanan genelgeye göre çok yüksek, yüksek, orta risk ve düşük risk grubunda yer alan illerde hafta içi hafta sonu marketlerin çalışma saatleri değiştiği için merak ediliyor.

Normalleşme sürecinin 4. Haftasını doldururken açıklanan güncel koronavirüs risk haritasında 58 il kırmızı renkteki çok yüksek riskli iller kategorisine yükseldi. Bunun sonucunda ise İçişleri Bakanlığı’ndan market ve bakkal işletmeleri için yeni bir genelge yayınlandı. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı illere göre marketlerin çalışma saatleri yeniden düzenlendi.

MARKETLER KAÇTA AÇILACAK, KAÇTA KAPANACAK?
İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgeyle hafta sonu bazı illerde marketlerin çalışma saatleri güncellendi. Alınan karara göre, sokağa çıkma yasağı olan illerde cumartesi ve pazar günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Bu sürede marketler online siparişlerini de müşterilere teslim edebilecekler.

HAFTA SONU MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile gönderilen genelge marketler ile ilgili şu ifadeler kullanıldı;

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulama biçimine göre Cumartesi ve/veya Pazar günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve çiçekçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebilecek."

Genelgeye göre, Cumartesi ve Pazar günü ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olabilecek. Lokanta, restoran, pastane ve tatlıcı tarzı iş yerleri, Cumartesi veya Pazar günü 10.00-20.00 saatlerinde paket servis faaliyetlerini sürdürebilecek. Online sipariş firmaları da Cumartesi ve Pazar günü 10.00-24.00 saatlerinde siparişlerini teslim edebilecek.

Editör: Haber Merkezi