RECEP MEBET
Çorum’da bir markette oluşturulan kitap köşesi, mahalle sakinlerinin sahip çıkmasıyla birlikte okuma kulübüne dönüştü.

Bahçelievler Mahallesi’nde market işleten Serdar Özgün, işyerinde oluşturduğu kitaplıkla müşterilerinin takdirini kazandı.
‘Atatürk Eğitim ve Okuma Köşesi’ adlı bölüm hakkında bilgi veren Özgün, “Marketimize gelen herkes, oluşturduğumuz köşeden istediği kitabı ödünç alıp okuyabiliyor” dedi.

HERKES OKUSUN DİYE...
Yaklaşık 1,5 ay önce oluşturdukları bölümde yüzlerce kitabın yer aldığını anlatan Özgün, “7’den 70’e her yaştan okuyucuya hitap eden seçkin kitapları, ücretsiz olarak halkımızın istifadesine sunuyoruz” diye konuştu.
Okuma Kulübü’ne katılmak isteyen herkesin bir kitap bağışlayarak uygulamaya dahil olduğunu dile getiren Özgün, “Mahalle sakinlerimiz sağolsunlar bu köşeye sahip çıkarak bağışladıkları kitaplarla zengin bir kitaplığa dönüştürdüler. Her yaşa uygun yüzlerce kitabın yer aldığı okuma köşesi kısa sürede hedefine ulaştı. Herkes okusun diye hayata geçirdiğimiz bu çalışma, mahalle sakinlerimizin desteğiyle örnek bir uygulama haline geldi” ifadelerini kullandı.

KİTAP TUTKUSU FİKRE DÖNÜŞTÜ
Yazarlık tutkusu olan bir işletmeci olduğunu dile getiren Özgün, basılmayı bekleyen çok sayıda eserinin bulunduğunu söyledi.
İmkanı olmadığı için kitap alamayanların kolayca erişebildiği bir kitaplık oluşturduklarını belirten Özgün, “Ev ve işyerlerinde atıl durumdaki kitapları halkımızın istifadesine sunmak isteyenlerin katkılarını bekliyor, destek veren herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Özgün, Çorum’un her yerinden kitap dostlarını okuma kulübüne davet etti.