FATİH BATTAR

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği ve TEGV Çorum Öğrenim Birimi işbirliğiyle otizmli çocuklara yönelik ‘Mavinin Çocukları Engelsiz Eğleniyor’ adlı eğlence programı düzenlendi.

Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen programa Vali Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın eşi Feyza Aşgın, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve otizmli çocukların aileleri katıldı.

Program kapsamında bir konuşma yapan Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Emine Çelen; “Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği ve TEGV Çorum Öğrenim Birimi’nin bir araya gelrek böyle bir organizasyonu düzenlemesi gerekten gurur verici. 3 Aralık Dünya Engelliler günü ama biz Engelsiz Çorum ilan edilmesini istiyoruz. Tüm bürokrasi ve tüm yerel dinamiklerle beraber Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği olarak çok güzel işlere imza atıyoruz. Engelleri beraber aşıyoruz. Bugün bu organizasyonun adı Mavinin Çocukları. Çünkü mavi umut, gökyüzü, deniz ve mavi umudun rengidir.” dedi

TEGV Çorum Öğrenim Birimi Sorumlusu Serpil Çetin de organizasyon düzenlenmesinde emeği geçen Çırağan Düğün Salonları’na, Mabey Catring Yemeğe ve kendilerini yanız bırakmayan Vali Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın eşi Feyza Aşgın’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından TEGV gönüllüleri ile otizmli çocuklar gönüllerince eğlendi. Çalan müzik eşliğinde dans eden ve halay çeken öğrenciler, unutulmaz anlar yaşadı. Bir gün değil, her gün anılmak isteyen çocuklar, TEGV gönüllüsü abi ve ablaları ile birlikte harika vakit geçirdi.

Mutlulukları gözlerinden okunan çocukların mutluluğuna aileleri de eşlik etti. Çocukları ile birlikte dans edip, şarkı söyleyen aileler de çocuklarının mutluluğuna ortak oldu.

Editör: Haber Merkezi