18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle açıklama yapan Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum ve Çorum Belediyesi olarak şehirde bulunan göçmenlere gerekli yardımların yapıldığını söyledi.

Merhamet kültürüyle yoğrulan Türkiye'nin, yalnızca ikamet izniyle gelenlere değil aynı zamanda kendi devletinin ulusal korumasından faydalanamadığı için uluslararası koruma arayan pek çok yabancıya da kucak açtığına dikkat çeken Başkan Gül, tarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Çorum'un, bu topraklara göç etmiş kültürlerin getirdiği zenginlikle bugün birçok farklı ülkeden yabancıya ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

Çorum'da bulunan mültecilerin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Zeki Gül, "Gönül belediyeciliği yapmaya, insan ve toplum merkezli hizmetlerimize devam ediyoruz. Şehrimizde bulunan mülteci kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için ilgili kurumlarımızla koordineli olarak çalışıyor, imkânlarımızı seferber ediyoruz. Mültecilerimize Ensar olmak için şehrimizde bulunup bize müracaat eden 1764 mülteci aileye düzenli olarak gıda paketi yardımında bulunuyoruz. Ailelerimizin ihtiyaçlarına göre battaniye, yatak, soba, set üstü ocak, kanepe, ranza, banyo kazanı, kıyafet, bez, süt temel ihtiyaçları sağlıyoruz. Mülteci kardeşlerimizin zor günlerinde yanlarında olmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi