M.BURAK YALÇIN

Bugün Halil İbrahim Kaya başkanlığında yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı.

Toplantıda İl Özel İdaresinin, Osmancık Organize Sanayi Bölgesindeki yüzde 20’lik ortaklık payının yüzde 40 oranına çıkartılması hususu görüşülerek kabul edildi

Köylerdeki çöp konteynırları ve çöp toplama ile ilgili hazırlanan raporu meclisin bilgisine sunan Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Ünal Cevizci, evsel katı atıkların düzenli olarak toplandığını belirterek, “Sadece hizmet alımı yoluyla kiraladığımız üç aracın eski olmasından mütevellit zaman zaman arızalandıkları görülmekte, bu arızalar sebebiyle atıkları toplanamayan köy olursa bunlar da ilerleyen günlerde tarafımızca telafi edilmektedir” dedi.

Konteynırların ilaçlanması ile ilgili şu an için bir çalışma ve bu konuda ayrılmış bir ödenek bulunmadığını da aktaran Cevizci, “Öncelikli hedefimiz konteynır eksiği olan (talep eden) köylerin eksikliklerini gidermek ve sorunlu kiralık araçlar yerine yeni araç alımıyla evsel atık toplama sistemi işleyişindeki problemleri bertaraf ederek sistemi kusursuz hale getirebilmektir. İş bu hedefe ulaşıldığında konteynırların ilaçlanması ile ilgili alternatif çözümlerin değerlendirileceği çalışmalara başlanacaktır” diye konuştu.

Aile ve Engelliler Komisyonu Başkanı Arif Çamiçi de engelli araç alımı ile ilgili hazırlanan raporu meclisin bilgisine sundu.

2018 yılı Mali yılı bütçesi ile engelli aracı alımı harcama kalemine 100 bin TL ödenek ayrıldığını vurgulayan Çamiçi, şunları söyledi: “Ayrılan ödenekle yıl içerisinde 26 adet akülü, 10 adet aküsüz (manuel) itmeli engelli aracı alınmıştır. 2017 yılından devreden 2 adet akülü araç ile birlikte toplam sayı 38’dir. 100.000,00 TL ödenekten 99.950,00 TL’si kullanılmış olup, kalan ödenek 50.00 TL’dir.

Yıl içerisinde Çorum Merkez ve ilçelerimizden gelen talepler değerlendirilerek 28 adet akülü engelli aracından 24 adeti sahiplerine teslim edilmiş olup, depomuzda 4 adet akülü araç bulunmaktadır. 10 adet aküsüz aracın tamamı talep doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine verilmiştir.”

Editör: Haber Merkezi