FATİH AKBAŞ
Mahalli İdareler seçimlerinde oluşan yeni Belediye Meclisi ilk toplantısını dün yapıldı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın başkanlığında yapılan toplantıda 16 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 

Toplantı başlamadan önce Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, meclis üyelerine, birim müdürlerine ve gazetecilere karanfil hediye etti.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantıda ilk olarak gündem dışı konuşmalar yapıldı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın açılış konuşmasının ardından AK Parti adına Grup Başkanı Mustafa Tuzcu, CHP adına Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, MHP adına ise Grup Başkanı Selim Güloğlu değerlendirmelerde bulundular. Sonrasında ise gündem maddeleri görüşüldü. 

Toplantıda 1. Meclis Başkan Vekili ve 2. Meclis Başkan Vekili ile 2 Kâtip üye ve 2 yedek Kâtip üye, Encümen üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyon üyeleri, İmar Komisyon üyeleri, Tarife Komisyon üyeleri, Denetim Komisyonu üyeleri, Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti üyesi, Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu üyesi, Defterdarlık Gelir Müdürlüğü Satış Komisyonu üyesi, Tarihi Kentler Birliği Meclisi üyesi, Çorum Belediyeler Çevre Birliği Meclisi üyelerinin seçimleri yapıldı.

Meclisin tatil ayının belirlenmesi ile ilgili gündem maddesinde ise tatil yapılmamasına karar verildi.
5393 Sayılı Belediye Kanununun 56. Maddesine istinaden Belediye Başkanı tarafından hazırlanan 2018 yılı faaliyet raporu da oy çokluğu ile kabul edildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi