M.BURAK YALÇIN

İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantıları bugün sona erdi. Son toplantıda İYİ Parti Sungurlu İl Genel Meclis Üyesi Ercan Şahin ile AK Parti Sungurlu İl Genel Meclis Üyesi Alaattin Tosundereoğlu arasında “muhtarları tehdit ediyorsunuz” tartışması yaşandı.

Meclis Başkanı Osman Günay yönetiminde gerçekleşen toplantı bir önceki birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı.

Tutanak özetinin ardından gündem dışı konuşmaların yapılmasına geçildi.

Söz alan Boğazkale AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Gürbüz Özel, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız ve parti yöneticilerinin Boğazkale ilçesinin Yazır ve Sarıçiçek Köylerine yaptığı ziyaretle ilgili açıklama yaptı.

GÜRBÜZ ÖZEL: POLİTİKAYI AHLAKLI YAPIN

Söz konusu ziyaret üzerine İl Başkanlarının yaptığı açıklamayı eleştiren Gürbüz Özel, şunları söyledi: “CHP ve İYİ Parti İl Başkanları ile İl Genel Meclis üyeleri bu köylerimize ziyarette bulundular. Bu köylerin yol ve diğer sorunlarını dile getirdiler. Yazır ve Sarıçiçek Köyüne KÖYDES’ten gelen paraların yüzde 90’ını ayırdık. Diğer köylere adaletsizlik yaptık. Çünkü ihtiyaçları vardı. Popülist davranmadık. Çöp sorunlarından bahsetmişler basın açıklamasında. Muhtarlardan birisi 15 günde bir alındığını söylerken diğer muhtar haftada bir alındığını söylüyor. Arkadaşlar politikayı ahlaklı yapın. Bu insanlara doğruları söyleyelim. Biz renk ayrımı yapan insanlar değiliz, parti de değiliz. Aslan payını buralara ayırdık. İYİ Parti İl Başkanı da bu yolun yapımıyla ilgili Yozgat’tan sözünü aldık demiş. Valla ben teşekkür ederim yaptırırsa.”

BEK: TEŞEKKÜR ETTİK, NEDEN SİTEM ETTİ ANLAMADIM

CHP Grup Başkanvekili Yıldız Bek ise, Boğazkale’ye yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ettiklerini belirterek, Gürbüz Özel’in neden sitem ettiğini anlamadığını söyledi.

TÜRSAL: SAMİMİYETİMİZDEN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

CHP Merkez İl Genel Meclis Üyesi İlhami Türksal da iki köyün yol çalışması ile ilgili problem olduğunu, buna dikkat çekmek için orada bulunduklarını belirterek, ziyaretle ilgili şunları söyledi: “Hizmet konusunda Gürbüz beyin elinden geleni yaptığını söylüyoruz. Haklı sitemleri olabilir, anlayış gösteririz. Problem varsa bunun AK Partisi, CHP’si, MHP’si yok. Hep birlikte dile getireceğiz. İki köyün yol çalışması ile ilgili problemi vardı buna dikkat çektik. Gürbüz bey de İller Bankasına müracaatta bulunduklarını söyledi. Samimiyetlerinden şüphemiz yok, bizimde samimiyetimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Bir önceki toplantımızda “Güçlü Kooperatif Güçlü Kadınlar” diye bir sosyal projeyi gündeme almıştık. Boğazkale’de olduğumuz gün Puduhepa Kadın Kooperatifini gezme şansımız oldu. Kadınlar orada yöresel ürünleri pazarlıyorlar, sergiliyorlar. Onayladığımız projenin ne kadar önemli olduğuna şahit oldum.”

ŞAHİN İLE TOSUNDEREOĞLU ARASINDA GERGİNLİK

İncelemeye gidenlerden İYİ Parti Sungurlu İl Genel Meclis Üyesi Ercan Şahin’in köy muhtarlarının tehdit edildiğiyle ilgili sözleri üzerine mecliste gerginlik yaşandı.

ŞAHİN: MUHTARLAR YANIMIZA GELMEYE KORKUYOR

Boğazkale’ye birbirlerini eleştirmek için gitmediklerini söyleyen Şahin, “Biz Boğazkale’ye birbirimizi eleştirmek için gitmedik. Onların taleplerine, yaralarına melhem olabilmek için gittik. Şahısların ne dediği önemli değil. Yapılmayan, yapılması acil olan bir yol var. Gürbüz bey niye alındı anlamıyorum. Biz köy muhtarlarını tehdit edenler biliyoruz. İnsanlar yanımıza gelmeye korkuyor. Bunu yapmayın. Biride sensin. İsimlerini söyleyeyim de yine mi baskı yapacaksın” dedi.

TOSUNDEREOĞLU: TEHDİT EDİLENLERİN İSMİNİ SÖYLESİN

AK Parti Sungurlu İl Genel Meclis Üyesi Alaattin Tosundereoğlu da, “Tehdit edilenlerin ismini söylesin. Kime baskı yapmışız. 109 köy muhtarımız var. Hepsini tek tek gezdim. Ne diye tehdit etmişim. Hepsine adil şekilde çalışma yapıyoruz. Bana desin ki şunları tehdit ediyorsun” diyerek İYİ Partili Şahin’in açıklamasına tepki gösterdi.

MECLİS ÜYELERİ SAKİNLEŞTİRDİ

Sözlü tartışma daha sonra meclisin terasında devam etti. Şahin ve Tosundereoğlu’nu araya giren İl Genel Meclis üyeleri sakinleştirdi.

BEKTAŞ’DAN “BOĞAZKALE HİZMET BEKLİYOR” BAŞLIĞINA TEPKİ

Sözlü tartışmalar üzerine konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Bektaş da Tahtasız’ın açıklamasının basında “Boğazkale hizmet bekliyor” diye çıktığını, bununda Boğazkale hizmet alamıyor gibi bir algı oluşturduğunu söyleyerek, açıklamanın yanlış olduğunu kaydetti.

AŞIK: SORUNLARI YERİNDE VE ZAMANINDA ÇÖZMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Son olarak söz alan MHP Boğazkale İl Genel Meclis Üyesi Sadık Aşık da köylerde ne gibi bir sorun varsa yerinde ve zamanında çözmek için ellerinden gelen gayreti göstermeye çalıştıklarını vurgulayarak, “Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Söz konusu olan köyler Boğazkale’nin yüzde 5’ine tekamül ediyor. Yanıcak köyümüz var, hiç hizmet gitmemiş, kapısı çalınmamış. Bunlardan da bahsetsinler. Oraya yaptıklarımızdan da bahsetsinler. Kadılı köylerimizin suyu yok, susuzluktan kırılıyor insanlar. Bunlardan da bahsetselerdi.” ifadelerini kullandı.

Gündem dışı konuşmaların ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Ünal Nalçacı ile Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı İsmail Keşliktepe komisyonları tarafından hazırlanan raporları meclisin bilgisine sundu.