Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Erasmus+ projesi kapsamında  İtalya'nın Ladispoli şehrine gitti.

6-12 Ekim 2019 tarihleri arasında T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Erasmus+ kapsamında Avrupa Komisyonu'ndan hibe ile desteklenen ‘The Role of Education in Protecting Children and Women in Conflict’ (Çatışmada Çocukların ve Kadınların Korunmasında Eğitimin Rolü" isimli projenin üçüncü hareketliliğini İtalya'nın Ladispoli şehrinde Istituto Comprensivo Corrado Melone okulunda gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamaya göre, Çekya, İtalya, Polonya, Romanya ve Türkiye’nin ortaklığında yürütülen projenin Ladispoli'de gerçekleşen toplantısının konusu Birinci Dünya Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı'nda öne çıkan kadın kahramanlar oldu. 
Proje çalışmasında ilişkin okuldan verilen bilgiler şöyle:
“İtalyan okulun elli öğrenciden oluşan enstrüman grubu, toplantının ilk günü, proje ortağı ülkelerin millî marşlarını icra ederek toplantıyı başlattı. İtalyan öğrencilerin İstiklâl Marşı'nı enstrümanları ile icra etmesi, ülkemiz adına yaşadığımız çok büyük bir gururdu. Toplantı, katılan öğretmen ve öğrencilerin kendilerini tanıtmaları ile devam etti. İlk gün, İtalyan öğrencilerin Birinci Dünya Savaşı'ndaki liderliğin değerlendirilmesi ve kadınların barış ve savaş sonrası yeniden yapılanmadaki rolleri konulu sunumlarına ve hazırlıklarına yer verildi.
Toplantının ikinci günü, tüm öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile insanlık tarihinin en büyük medeniyetlerinden birisinin kurulduğu İtalya’nın başkenti Roma’ya gidildi. Rehber eşliğinde yapılan turda Kolezyum, Roma Forumu, Navona Meydanı, Pantheon, Aşk Çeşmesi, Vatikan, Saint Peter's Church, İspanyol Merdivenleri, Castel Sant Angelo, Vittorio Emanuele II.Abidesi, Palatino Tepesi, Campo de' Fiori gezildi.
Toplantının üçüncü gününde, projenin diğer ortaklarının hazırlıkları ve sunumlarına yer verildi. Ayrıca, Etruscan Nekropoli ziyaret edildi.
Toplantının dördüncü gününün sabahında, Ostica Antica'nın arkeolojik bölgesi ziyaret edildi. Öğleden sonra ise öğretmen ve öğrencilerin Vahşi Köy ismi verilen eğlence parkında, çeşitli doğa oyunları ile etkileşimde bulunmaları sağlandı.
Toplantının son günü sabah, Santa Severa Kalesi ziyaret edildi. Öğleden sonra projeye katılan öğrencilerin Müzik Öğretmeni Sabrina LASCANA'nın katkılarıyla hazırladığı müzik terapisi sunumu yapıldı. Bu etkinlikte "We Are The World" parçasına da yer verildi. Daha sonra, toplantının değerlendirilmesi yapılarak katılımcılara sertifikaları verildi.    
Tüm katılımcılar iş birliği içinde bilgi birikimlerini artırıp, İngilizce konuşma becerilerini geliştirip, bir hafta boyunca muhteşem deneyimler yaşayıp, eşsiz lezzette yiyeceklerin tadına vardılar.”