M. BURAK YALÇIN

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Çorum Şubesi, Mekke’nin Fethi’nin 1389’uncu yıldönümü nedeniyle program düzenledi.

Dün Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen programa Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, AGD Çorum Şube Başkanı Mehmet Göne, İŞKUR Müdürü Ali Şahan, Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Yıldız, Hak-İş Sendikası İl Temsilcisi Mustafa Köroğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır ve çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Sefa Kırcı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

‘GENÇLERİN SÜSÜ GÜZEL AHLAKTIR’

Programın açış konuşmasını yapan AGD Çorum Şube Başkanı Mehmet Göne, gençlerin süsünün güzel ahlak olduğunu belirterek, “Bizler, Müslüman olsun ya da olmasın tüm insanlara faydalı olmayı inancımızın gereği sayan bir topluluğuz. Biz inanıyoruz ki “insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Bizler, Müslüman olsun ya da olmasın komşularımız açken tok yatmaktan ar eden bir topluluğuz. Biz inanıyoruz ki komşusu açken bile bile tok yatan, güzel bir ahlakla ahlaklanmamıştır. Yine biz inanıyoruz ki, buradaki gençlerimize yakışan en güzel takı güzel ahlaktır. Gencimizin süsü güzel ahlaktır. Ahlak, kendimiz için istediğimizi kardeşimiz için de istemektir. Ahlak, kendimiz için istemediğimizi kardeşimiz için de istememektir” dedi.

‘SEVGİ KARDEŞLİĞİNİ ÇOĞALTMAK BİZİM İÇİN HASSAS BİR MESELE’

AGD olarak, ahlak sahibi, insanlığın hayrına çalışan, Allah’ın rızasını amaç edinen, karakter sahibi, ülkesini ve milletini seven bir nesil yetiştirmek için çalıştıklarını ifade eden Mehmet Göne, AGD için sevgi kardeşliğini çoğaltmanın hassas bir mesele olduğunu söyledi.

‘AMACIMIZ GENÇLERE FETİH ŞUURUNU AŞILAYABİLMEK’

“Biz kötülüklerin değil iyiliklerin, güzelliklerin ve hayrın yayılmasını istiyoruz” diyen Göne, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Anadolu Gençlik Derneğimizin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programı bu yıl da 81 şubemizde 600 kadar noktada icra edilmektedir. Bu programlardaki amacımız gençlerimize fetih şuurunu verebilmektir. Fetih, kalpleri Allah’a açmaktır ve birilerinin dediği gibi işgal yağma ya da talan değildir. Fetih, aklın hurafeden kurtulup hakikate açılmasıdır. Fetih, yönetimin zulümden kurtulup adalete açılmasıdır. Fetih, tabiatın yağma ve talandan kurtulup yaşamın devamına açılmasıdır. Diğer taraftan biz “eğlence” adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz. Eğlencenin de sevincin de mutluluğun da meşru zeminde olması gerekir. Biz buna inanıyoruz.

İçinde yaşadığımız dönemin tüm dertlerinin çaresi ve insanlığa kaybettiği huzuru verecek yegane sebebi Hz. Muhammed’in hayatını öğrenmek ve onun gibi yaşamaya gayret etmek olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden geleneksel olarak her yıl Siyeri Nebi çalışmaları düzenliyoruz. Lise ve ortaokullardaki genç yürekleri bu yarışmalarda peygamber efendimizin hayatıyla buluşturmaya gayret ediyoruz.”

Programa konuşmacı olarak katılan Yazar İbrahim Veli de Mekke’nin Fethiyle ilgili konferans verdi.

SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI'NDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Konferansın ardından Siyer-i Nebi Yarışması'nda Çorum merkezde dereceye giren 1. Sungurlu Fen Lisesi öğrencisi Eray Kalınsazlıoğlu, 2. Danışmend Fen Lisesi öğrencisi Fatma Karagedik, 3. Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Şenel, 4. 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencisi Erdem Ahukuş ve 5. Mimar Sinan Anadolu Lisesi öğrencisi Yafeshan Ünal’da ödülleri takdim edildi.

 

 

Editör: Haber Merkezi