HABER/YORUM EROL TAŞKAN
Türkiye'de sadece üç ilde bulunan Diyabetik Ayak Tedavi Servisi'nin birisinin Çorum'da hizmet veriyor olması, Çorum açısından çok büyük kazanım olurken, Çorum dışından gelen hastalarına da kucak açan Doç. Dr. Murat Kendirci, tedavi için Samsun'dan gelen Çorumlu Meryem Ekti'yi de sağlığına kavuşturdu.

Doğuştan muzdarip olduğu müzmin yaralarıyla, hayata engelli olarak başlayan Meryem, tüm engellerine rağmen hayata tutunmak için en küçük imkanları bile sonuna kadar zorladı. Kendisine yürüme imkanı bile sunmayan yaralarına rağmen, evlenip yurt yuva kurmayı da başaran Meryem'in hayali, gazetemizde yer alan bir haberle tamamen değişti.

BİR HABERLE UMUTLAR YEŞERDİ
Doç. Dr. Murat Kendirci'nin başarılı tedavisinin haberini Hakimiyet'ten öğrenen Meryem, Samsun'dan beni aradı. Kendisinin yaralarının çok derinleştiğini ve çoğaldığını anlatarak, Çorum'da muayene olup olamayacağı yönünde destek istedi. 

DOKTORUN YAKLAŞIMI GÖNLÜMÜZÜ FETHETTİ
Şahsen tanışmıyor olsak da kendisini arayıp, Meryem kardeşimizin durumundan ve talebinden bahsettim. Hiç tereddüt etmeksizin olumlu bir yaklaşımla yüreğimize su serpen değerli doktorumuz Doç. Dr. Murat Kendirci, hastanın hemen gelebileceğini, gerekli tedavilerini yapacağını söyledi. 

TÜRKİYE'DE ÜÇ MERKEZ VAR
Türkiye genelinde sadece üç ilde bulunan bu merkezin, ne kadar yoğun olabileceğini tahmin ederek, bu kadar kısa sürede hastayı kabul edebileceklerini ummuyordum işin açığı. Ancak, doktorumuzun sözlerinden ortaya konulan fedakarlığın boyutu, bize "Helal olsun" dedirtti.
Telefonun ucundaki ses bize, "Türkiye'nin dört bir yanında bu hastalıktan muzdarip insanlarımız var. Bizim naz etme ya da işi gevşek tutma şansımız yok. Hiç bir talebi geri çevirmemek için seferberiz. Hastanızın geldiği gün ameliyatta bile olsam, ara verdiğimde gerekli muayeneyi yaparım, içiniz rahat olsun." dedi.
Yaklaşık bir haftalık tedavinin ardından Meryem kardeşimiz dün itibariyle taburcu oldu.

ÖMÜR BOYU DUACIYIM
Acılarından ve yaralarından kurtulan Meryem, doktoruna ev tüm servis personeline ömür boyu duacı olduğunu belirterek, "Az bulunur servislerde muayene olmak ve tedavi olmak için çok uzun süreli randevular gerekir, bu Türkiye'nin acı bir gerçeğidir. Hakimiyet'te haberi okuduktan sonra, yıllarca çektiğim acılarım için bir umut olur mu diye heyecanlandım. Erol ağabeyimden müjdeli haberi alınca dünyalar benim oldu. Türkiye genelinde sadece üç tane olan bu servisin kıymetini, benim gibi bu derdi çekenler daha iyi bilir. Elhamdülillah geldiğimden çok daha iyi olarak evime dönüyorum. Doktorumuza ömür boyu duacıyım." dedi. 
Buradan değerli hocamı saygıyla selamlıyor, başarılı çalışmaların devamı dileğiyle sağlığına kavuşan tüm hastalar adına gönülden teşekkür ediyorum.

Editör: Haber Merkezi