Çorum’da Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi toplantısı TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Şube Müdürü İlhan Kılıç ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlerinin katıldığı toplantıda, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) İl Koordinatörü Özgür Özden Yalçın, OKA Projeleri destekleri hakkında bir bilgilendirme sunumu yaptı. 


İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, “Zamanın değişmesiyle meslekler de hızla değişiyor. Kendini geliştirerek günümüze hitap eden çalışmalar karşılık buluyor. Mesleki eğitimin öneminin daha çok anlaşılmaya başlandığını görüyoruz. Yapılacak projelerle OKA ile işbirliği içerisinde okullarımızın donanım eksikliği giderilecek ve alacakları kurslarla öğretmenlerimiz de kendilerini geliştirebilecek.” dedi.


OKA İl Koordinatörü Özgür Özden Yalçın, “Teknik destek programı kapsamında Ajansımız, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek, eğitim verme, danışmanlık sağlama, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama gibi kurumsal kapasite geliştirici faaliyetleri desteklemektedir. Eğitim desteği talepleri için azami tutar 20 bin TL, danışmanlık ve diğer teknik destek desteği talepleri için azami tutar 30 bin TL’dir.” dedi.