Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş ile birlikte Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Metin Karaman’ı ziyaret etti.
Üniversitenin Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda Türkiye’de yetkilendirilmiş 8 üniversite arasında yer aldığını ve bölgede ki tek Yetkili Belgelendirme Kurumu olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile beraber kurulan Personel Belgelendirme Birimi’nin İlin ve bölgenin önemli bir eksikliğini giderdiğin belirterek mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen meslek dallarından Ahşap Kalıpçı, Betonarme Demircisi, Betoncu ve İnşaat İşçisi alanlarında belgelendirme faaliyetlerini etkin bir şekilde sürdürdüğünü vurguladı. 


Meslek dallarının kapsamını genişletmek amacıyla çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Alkan, Personel Belgelendirme Biriminin bu aşamaya gelmesindeki katkılarından dolayı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Metin Karaman’a teşekkür etti. 


Üniversitenin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade eden Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan da MYK olarak üniversiteye yaptığı çalışmalarda başarılar dileyerek her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. 

Editör: Haber Merkezi