FATİH BATTAR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da coşkuyla kutlandı.

29 Ekim kutlamaları kapsamında Valilik makamında Vali Mustafa Çiftçi, Garnizon Komutanı Albay Ferhan Işık ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, tebrikleri kabul etti.

Kadeş Barış Meydanı’nda devam eden törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Törende Vali Mustafa Çiftçi günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Çiftçi; “Milletimizin istiklâli ve istikbâli için maneviyatından ve asli köklerinden aldığı güç ile gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin zafere ulaşmasının ardından ilan edilen Cumhuriyetimizin 98. yılını idrak ediyoruz. Aziz milletimize ve tüm Çorumlulara kutlu olsun.” dedi

Kurtuluş Savaşı mücadelesinde her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen bir bağımsızlık destanı yazıldığını aktaran Çiftçi;  “Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde emperyalist devletlere karşı verilen Kurtuluş Savaşı mücadelesinde her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen bir bağımsızlık destanı yazmıştır. Tarihin nesnesi olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığımız bu dönemde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin doğuşuyla Anadolu’nun Türk vatanı olduğu tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir. Millî mücadelemizi zafere götüren, Cumhuriyetimize can veren ruh, 98 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Genlerinde bağımsızlık karakteri olan böyle kahraman bir milletin mensubu olmakla ne kadar iftihar etsek azdır. Tarihimizin her döneminde ortak bir ruhla mücadele vermiş ecdadımızın bize emanet ettiği bu değerli mirasa sahip çıkmak ve onu korumak en önemli vazifemizdir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılı vesilesiyle, İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Cumhuriyetin kuruluşunda hakkı, emeği geçen tüm devlet ve siyaset adamlarını minnet ve şükranla anıyorum. Tüm şühedaya rahmet diliyor, gazilerimize hayırlı uzun ömürler niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu şiirler okundu.

Törende Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye giren öğrencilere ve Teknofest’te 3.oan Çorobot takımı öğrencilerine madalya ve hediye takdim edildi.

Halk oyunları gösterileriyle devam eden etkinlikte, Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Jimnastik Kulübü öğrencilerinin hazırladığı gösteri ilgiyle izlendi. Ardından genç kemankeşlerin okçuluk gösterisi nefes kesti.

Programın devamında atlı zeybek gösterisi ve öğrencilerin hazırladığı dans gösterisi büyük alkış toplarken, tören kortej geçişi ile sona erdi.

Törenin ardından Vali Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Garnizon Komutanı Albay Ferhan Işık ile korteji selamladı.

Törene Vali Mustafa Çiftçi, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Garnizon Komutanı Albay Ferhan Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, siyasi parti il başkanları kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.