RECEP MEBET
Çorum’da meyve yetiştiriciliğe olan ilginin giderek arttığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Orman Mühendisi Ahmet Büyükçene, hobi bahçelerinin yaygınlaşmasıyla birlikte bağcılık geleneğinin yeni bir boyut kazandığını söyledi.
Sebze ve meyve yetiştiriciliğine olan ilginin artmasına rağmen bilgi eksikliğinden kaynaklı bazı sıkıntılar yaşanabildiğine işaret eden Ahmet Büyükçene, ekim, dikim ve bakım işlemlerinde mutlaka uzman desteği alınması gerektiğini ifade etti.

‘YARI BODUR SERTİFİKALI MEYVE FİDANLARINA İLGİ BÜYÜK’
Naturel Çiçekçilik sahibi Ahmet Büyükçene, meyvecilik alanında yarı bodur sertifikalı fidanların büyük ilgi gördüğünü kaydetti.
6 ve 9 yaşındaki meyve fidanlarını Çorum halkıyla buluşturduklarını belirten Ahmet Büyükçene, “Elma, armut, kızılcık, Trabzon hurması, hünnap, Japon armudu (naşi), beyaz dut, ekşi karadut, vişne, incir ve üzüm asmasının yanı sıra onlarca çeşit yarı bodur meyve fidanını müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz” dedi.

“Yarı bodur fidanları bağ-bahçe ve hatta balkonlarınızda rahatlıkla yetiştirip aynı yıl meyve alabilirsiniz” diyen Büyükçene, saksıya dahi dikilebilen bu fidanları istediğiniz vakit rahatlıkla arzu ettiğiniz yere taşıyabilirsiniz. Üstelik 4-5 yıl beklemeden aynı yıl meyve alma imkanı sunan yarı bodur fidanlar, bakım konusunda da pek çok avantaj sunarak yetiştiricileri arayış sıkıntısından da kurtarıyor” diye konuştu.
Büyükçene, görsel açıdan da beğeni toplayan yarı bodur meyvelerle ilgili detaylı bilgi almak isteyenleri Samsun Çevreyolu 5. kilometre Bölge Trafik Müdürlüğü karşısında hizmet veren fidanlıklarına beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi