FATİH BATTAR

Milliyetçi Hareket Partisi geleneksel bayramlaşma töreni bugün gerçekleştirildi.

Parti binasında gerçekleşen bayramlaşma törenine MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin ve çok sayıda partili katıldı.

Bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Arslan Kaynar; “Bayramlar kucaklaşma dönemi, kaynaşma vesilesi, yakınlaşma vetiresi,  paylaşma ve gönül alma mevsimidir. Dargınlıkların tasfiyesi, kırgınlıkların telafisi, kavga ve küslüklerin  tamiri için bayramların manevi iklimi eşsiz bir fazilet vakti, emsalsiz bir fırsat kaynağıdır.” dedi

Kurbanın, bir Müslüman’ın tüm varlığını Allah yolunda feda etmeye hazır

olduğunun işaret ve ifadesi olmakla birlikte, mana ve muhtevası çok

derin ve kavrayıcı olduğunu ifade eden Arslan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Milletçe kurban ibadetinin vecdi, bayram iradesinin vazgeçilmez azmi ile  her zorluğu göğüsleyeceğimize, her zulmü gövdesiyle birlikte  devireceğimize inancımız tam ve eksiksizdir.

Aynı zamanda Allah’a yaklaşmak, yakınlaşmak ve rızasını kazanmak için  üstlenilen manevi vecibenin sahip olunan imkânlar nispetinde ifası ve  idamesidir. Kurban Bayramı dayanışma ve yardımlaşmanın simgesidir. Kurban Bayramı barış ve kardeşliğin sevincidir. Kurban Bayramı hatırlamanın ve hatırlanmanın sedası, adil ve  hakkaniyetle bölüşmenin sevabıdır. Besmeleyle kesilen her kurban, sıkılan her el, uzatılan her ikram,  gülücükler saçan her yüz, hasret akşamlarından sonra şafakla doğan her  vuslat birliğimizin harcı, dirliğimizin haysiyetidir. Bizi bir millet yapan, nihai olarak bu milleti eğilmez ve başedilemez  kudret haline getiren bayramların yüksek erdem ve esenliğidir. İdrak ettiğimiz Kurban Bayramı safları sıklaştıracak, kardeşlik  bağlarımızı güçlendirecek, milli ve manevi hissiyatı daha da  perçinleyecektir.

Kurban Bayramı; manevi iklim ve ruhundan aldığı feyizle çirkin ve ucuz hesap peşinde koşan çevrelerin tuzaklarını boşa çıkaracak, kaynaşma  iradesini Allah’ın izniyle teyit edecektir. Bu duygu ve düşüncelerimle aziz vatandaşlarımın, Türk-İslam âleminin ve  Çorumlu hemşerilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı yürekten tebrik  ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi