M.BURAK YALÇIN

“Aydınlık Geleceğe İlk Adım” projesinin açılış programında konuşma yapan AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, milletlerin ve ülkelerin en büyük sermayesinin iyi yetişmiş genç nesiller olduğunu söyledi.

Çorum Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği (ÇEKADER) ile Çorum Yenilenebilir Enerji Kooperatifi’ nin ortak olduğu İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı  tarafından desteklenen “Aydınlık Geleceğe İlk Adım” projesinin açılış programı dün gerçekleştirildi.

Dernek merkezinde gerçekleşen programa AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, ÇEKADER Başkanı Osman Yüztgenç, Çorum Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi Başkanı Seyfettin Zengin, İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşma yapan ÇEKADER Başkanı Osman Yüztgenç, proje kapsamında Yenilenebilir Enerji alanında toplumsal farkındalık oluşturma, Çorum’un Yenilenebilir Enerji Kaynakları alanından etkin bir şekilde yararlanması amaçlandığını belirterek, “Proje faaliyetleri içerisinde ilk ve orta öğrenim çağındaki çocuklarımızın çevreci ve yenilenebilir enerji konusunda bilgilenmeleri ve enerji verimliliği ile ilgili çalışmalar yapılması ile okulunda, evinde, çevresinde verimli enerji kullanımını öğrenmeleri sağlanacaktır” dedi.

Yapılacak eğitim programları ile yenilenebilir enerji kaynak çeşitliliklerinin öğrenileceğini de ifade eden Osman Yüztgenç, “Yenilenebilir enerji alanında yetişmiş, ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla gençler, sektör çalışanları, işsizler için iş alanı oluşması ve istihdam edilebilirliğinin sağlanması amaçlanmaktadır. Böylece bilinçli toplum, çevreci tüketim, yenilenebilir enerji, tasarruflu tüketici konularında toplumsal duyarlılık artacaktır. Proje ile sektör, STK ortak çalışması sağlanmış olmaktadır” diye konuştu.

Yüztgenç’ten sonra kürsüye gelen AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ise ülkelerin, milletlerin en büyük sermayelerinin iyi yetişmiş genç nesiller olduğunu dile getirerek şunları kaydetti: “Bu derneğimiz Yenilenebilir Enerji derken biz millet olarak, Anadolu olarak ümmetin gönül coğrafyasının umudu son kale Türkiye’yi ayakta tutmak istiyoruz. 7 iklim 3 kıtaya hükmeden bu yapıyı tekrar ayağa kaldırmak istiyoruz. Bunu da gençlerle birlikte yapmak istiyoruz. Ekonomik, kültürel açıdan ülkemizi ayakta tutabilmek için enerjiye ihtiyacımız var. En kolay, en ucuz, en rahat ve en güçlü şekilde de Yenilenebilir Enerjiye diyorlar.”

Gençlerin çok iyi yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Milletvekili Kavuncu, “Bu topraklarda güçsüz devletlere müsaade etmezler. Ayakta kalmak için, ümmetin umudu olmak için güçlü olmak zorundayız. Gençleri çok iyi yetiştirmeliyiz. Ekonomik kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmak zorundayız. Aslan yattığı yerden belli olur derler. Doğal zenginliklerimiz, akarsularımız, güzelliklerimiz bize dedelerimizden miras kalmadı. Onları biz çocuklarımızdan ödünç aldık. Bizde bu güzel çevreyi, havayı, suyu, yeşilliği daha güzel hale getirerek genç nesillere aktarırsak dünya mefkuremizi, Anadolu mefkuremizi daha güzel şekilde gerçekleştiririz” diyerek sözlerini tamamladı.

Programda İl Müftülüğü, ÇEKADER ve İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından 40 mülteciye Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Çeşitli ikramların ardından proje açılış programı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi