Seçim çalışmaları kapsamında esnaflar ve gençlerle bir araya gelen Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, “Bizim belediyecilik anlayışımızda patron halktır, belediye başkanı halka hizmet için vardır.” dedi.
Saadet Partisi teşkilatıyla ziyaretlerini sürdüren Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, partilerin belediyecilik anlayışlarına değinerek, “Belediye ve belediye başkanlığı konusundaki görüşlerimiz diğer partilerden farklı. Diğer partiler seçildikleri ili, ilçeyi, beldeyi yönetmek için seçildiklerini zannederler. Zanla beraber tevazu gider böbürlenme başlar, hizmet gider patronluk başlar.” diye konuştu. 

‘MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYESİ ÇORUM’A HAKİM OLACAK’
Belediye başkanlığı görevinin, halkın verdiği bir emanet olduğunu belirten Kurt, “Halka tepeden bakmaya başlarsınız, halkla irtibatınız kesilir, halkın değil partinin belediyesi olursunuz. Bu anlayış partizanlığı getirir, halkın belediyesi değil parti belediyesi olursunuz. Belediye başkanlığının size halk tarafından verilmiş bir emanet olduğu unutulur, böylece hesap verme, şeffaf yönetim ve adalet gibi önemli prensipler tamamen ortadan kalkar, belediye parti belediyesi haline dönüşür ki, Çorum’umuz da bugün yaşanan budur. Halk belediye başkanını seçmek için sandığa gideceği yerde öyle bir seçim ortamı oluşturuluyor ki sanarsın belediyeyi AKP Genel Başkanı yönetecek. Sonrası belli % 50 ile seçilmiş belediye başkanı bir gecede alınıyor. Tamam aldınız da bu başkanın suçu ne suçu varsa neden yargılamıyorsunuz. Reis dedi alındı. Bu seçim öyle olmayacak, halkımız herşeyin bilincinde. Bu seçim diğer seçimler gibi olmayacak çünkü Milli Görüş belediyesi Çorum’a hakim olacak.
Milli Görüş belediyeciliği döneminde partizanlık yapmadığımız ve belediyeyi halkın belediyesi haline dönüştürdüğümüz için, hizmette adaleti esas aldığımız için, açık, şeffaf, katılımcı ve hesap verebilen bir belediyecilik ortaya koyduğumuz için ve emanete sahip çıktığımız için; partizanlar hariç tüm Çorumlu’dan oy alarak belediye başkanı seçileceğime ve halkın belediye başkanı olacağıma inanıyorum.” diyerek destek istedi.         (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi