FATİH BATTAR

Karayolları Trafik Güvenliği kapsamında Çorum Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından trafikte bilinçli nesiller yetiştirilmesi ve farkındalık oluşturulmak amacıyla başlatılan ‘Trafik Dedektifi’ projesi kapsamında Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencilerine ‘Trafik Dedektifi’ eğitimi verildi.

Eğitim kapsamında trafikte güvenli yolculuk için uyulması gereken kurallar, emniyet kemerinin önemi, sürücü, yolcu ve yayalar için dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Eğitimin ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan kaza temalı tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Hastalanan çocuğunu hastaneye yetiştirmeye çalışan adamın araç kullanırken telefonla konuşması sonucu yaşanan dramın sergilendiği tiyatro gösterisi ile öğrencilere hem araç kullanırken telefonla konuşulursa neler yaşanılacağı hem de kaza sonrası neler olacağı anlatıldı.

Tiyatro gösterisinin ardından eğitimlerini tamamlayan öğrencilere ‘Trafik Dedektifi’ kartları dağıtıldı.

Mustafa Kemal Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Trafik Şube Müdürü Bünyamin Demir, öğretmen ve öğrencilere yönelik bir sunum yaparak; “Trafik Dedektifleri Projesinin trafik içindeki en savunmasız grup olan çocuklarımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve onlara daha güvenli bir trafik ortamı sağlamaktır” dedi.