FATİH BATTAR 
Çorum’da Başöğretmen Atatürk İlkokulu 2-D sınıfı öğrencilerinin hazırladıkları Çanakkale programı, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Başöğretmen Atatürk İlkokulu 2-D sınıfı öğrencileri, Mimar Sinan Ortaokulu Konferans Salonu’nda Çanakkale programı hazırladı. Programa Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Galip Deniz, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül, okul idareci öğretmen ve öğrencileri ile veliler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda minik öğrencilerin gösterisi büyük alkış topladı. Çanakkale şiirleri okuyan öğrencilerin salonda seslendirilen kahramanlık türküleri eşliğinde yaptığı gösteriler izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Şiir dinletisi ile başlayan program, öğrencilerin hazırladığı müzikal tiyatro ve oratoryo ile devam etti. Düzenlenen program, izleyen veliler ve misafirler tarafından tam not aldı. 

Minik öğrencilerin Çanakkale ruhunu yansıttığı programda, veliler de minik öğrencilerin gösterisi ayakta alkışlayarak, bu unutulmaz programı cep telefonlarının kameraları ile çekerek, anı ölümsüzleştirdi.

Programda minikler, günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler, canlandırmalar ve Çanakkale türküleri söylediler.