FATİH AKBAŞ
Çorum İl Müftülüğü ‘Mevlid-i Nebi Haftası’ etkinlikleri kapsamında Türk Kızılayı Çorum Şubesi işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenledi.

İl Müftülüğü personeli ile din görevlileri Hürriyet Meydanı’nda bulunan Türk Kızılayı Kan Bağışı Aracı’nda kan bağışında bulunarak kan bağışının önemine dikkat çektiler.

Kan bağışında bulunarak kampanyaya destek veren İl Müftü Yardımcısı Adem Aygül, “Cenabı Hak yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in Maide suresi 32.ayetinde “Kim bir nefsi, haksızca öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de ona hayat verirse (onu kurtarırsa), bütün insanlara hayat vermiş (tüm insanlığı kurtarmış) gibi olur." buyurmuştur. Günümüzde hastaların tedavisinde en çok ihtiyaç duyulan madde ‘kan’dır. Bazen bir ünite kan bir canın kurtarılmasına vesile olur. Kan stoklarına destek vermeye özellikle içinde bulunduğumuz bu salgın döneminde daha da ihtiyaç vardır. Mevlid-i Nebi Haftasında olmamız hasebiyle biz de müftülük olarak bu ihtiyacın karşılanmasında bir nebze katkımız olsun düşüncesiyle kan bağışı kampanyasına destek verdik. Vatandaşlarımızı da kampanyaya davet ettik. İnşallah verdiğimiz kanlar nice canların kurtuluşuna vesile olacaktır.”ifadelerini kullandı.