Belediye Başkanı Zeki Gül, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek Çorum genelinde devam eden temizlik çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Belediye Başkanı Zeki Gül’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, mahalle muhtarları, Temizlik İşleri Müdürü Murat Dağ ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli katıldı. Çorum’un temizlikte birinci olduğunu ve sloganında olduğu gibi bir inci haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, mahallelerde periyodik temizlik hizmetlerinin aralıksız sürdüğünü dile getirdi. Çorum halkının daha temiz bir çevrede yaşaması için 24 saat çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Zeki Gül “Şehrimizde vatandaşlarımızın temiz ve sağlıklı bir ortamda hayatlarını sürdürebilmeleri için Temizlik İşleri Müdürlüğümüz 24 saat esasına göre görevini sürdürüyor. Özellikle cadde ve sokakların temizliğinin yapılması, oluşan atıkların zamanında ve düzenli alınması için gerekli çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Biz Çorum Belediyesi olarak hemşehrilerimizi daha temiz, sağlıklı ve hijyenik bir çevrede yaşatmak istiyoruz. Bunun yolu da temizlikle ilgili tüm hizmetlerinden kaliteli bir şekilde verilmesinden geçiyor. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, Cadde ve sokakların süpürülmesinden, evsel atıkların toplanmasına, bitkisel atıkların, tıbbi atıkların toplanmasından, haşereyle mücadeleye, konteynırların takibinden, vatandaşı bilinçlendirme çalışmalarına kadar birçok hizmeti yerine getiriyor” dedi.


 

GÜNDE 234 TON EVSEL ATIK TOPLUYORUZ

Çorum merkezinin yanı sıra köylerinde evsel atıklarının Çorum Belediyesi Temizlik İşleri ekiplerince toplandığını dile getiren Belediye Başkanı Zeki Gül; “Mahallelerimizde, cadde ve sokaklarımızda periyodik temizlik hizmetlerimiz sürüyor. Günde ortalama 234 ton evsel katı atık topluyoruz. Mücavir alanımızda yer alan 41 köyümüzün de haftada bir kez evsel atıklarını yine belediye olarak biz alıyoruz. Yine sanayimizin olduğu bölgelerde de esnafımızın daha sağlıklı ve temiz bir ortamda işlerini sürdürebilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Hem temiz şehir imajımızı güçlendirmek, hem de hemşehrilerimize yakışan bir temizlik hizmeti sunabilmek için ekiplerimiz, araç ve ekipmanlarımız 24 saat çalışıyor. Şehir merkezimizde 15 bin 748 konteynır var. Bu konteynırların bazıları 770 litrelik bazıları ise 400 litrelik konteynırlar” ifadelerini kullandı.

KONTEYNIRLARIN TEMİZLİĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Neredeyse tüm şehirlerde yaşanılan ve şikayet konusu olan kötü kokunun Çorum Belediyesi bünyesinde yer alan konteynır yıkama aracı sayesinde en aza indirgendiğini belirten Belediye Başkanı Zeki Gül; “Temiz şehir için çöp konteynırlarının temizliği çok önemli bir konu. Biz de bunun için Konteynır yıkama ve dezenfekte aracımız ile tüm konteynırlarımızı yerinde yıkıyor ve dezenfekte ediyoruz. Bu aracımız sayesinde özellikle yaz aylarında hem çöp konteynırlarının kötü koku yaymasının önüne geçiyor hem de konteynırların ömrünü uzatıyoruz. Dezenfekte ettiğimiz için haşere oluşumu da önlenmiş oluyor. Günde 100 adet konteynerin yıkama ve dezenfektesi hızlı bir şekilde yapılıyor. Bu yıl yıkama ve dezenfekte çalışmalarına şubat ayında başlamıştık. Ağustos ayına kadar14.125 adet konteynırın yıkama ve dezenfektesini gerçekleştirdik. Kurban Bayramı sonrasında daha fazla çöp konteynırının yıkanması ve dezenfektesi için saat 23.00’a kadar ekiplerimiz çalışıyor. Konteynırların temizliği aynı zamanda şehrin temizliği anlamına geliyor. Çok kullanıldığı için eskiyor, bakım ve onarımın yapılması gerekiyor. Veya kullanılamaz hale gelenlerin değişiminin yapılması gerekiyor.  Mevcut konteynırların yerlerinin ve kapasitelerinin belirlenmesi ve planlanmaları ile ilgili çalışma belediyemiz tarafından yapılacak. Yapı Kullanım İzin Belgesi alan, konut özel kuruluş ve işletmelere çöp konteynerleri ücret karşılığında belediyemiz tarafından verilecek.  Mesken ve işletmeler konteynırlarını; belediyemize devretmesi halinde, devir tarihinden itibaren konteynerlerin bakım-onarımı ve değişimi belediyemiz tarafından yapılacak” dedi.

ARIZALI KONTEYNIRLAR ÜCRETSİZ TAMİR EDİLİYOR

Köylere konteynır dağıtımının tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Zeki Gül ilave talebi olması halinde ise değerlendirmeye alacaklarını belirtti. Şehir merkezindeki arızalı çöp konteynırlarının temizlik işlerine bildirilmesi halinde ücretsiz tamir edileceğini belirten Gül “Köylerimize dağıtılan konteynerler için, Müdürlüğümüzce gerekli çalışma yapılarak konteyner dağıtımı yapıldı. İlave konteyner talep eden Köyler için, kapasite tespit edilerek gerekli görülmesi halinde çalışma yapılacaktır. Şehir genelinde arızalı konteynırları müdürlüğümüzce ücretsiz tamir ediyoruz. Halk sağlığını tehdit eden karasinek ve sivrisinek gibi vektör canlılara karşı ilaçlama faaliyetlerimiz 7 gün / 24 saat devam etmektedir. Temizlik, çöp toplama ve ilaçlama faaliyetleri ile ilgili, Alo Temizlik (333 11 99) ve 212 19 46 nolu telefonlarımız 7 gün, 24 saat vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Vatandaşlarımız dilek ve şikayetlerini bu numaralardan bize iletebilirler” ifadelerine yer verdi.

ÇALIŞMALARDAN ÇOK MEMNUNUZ

Belediye Başkanı Zeki Gül’ün konuşmasının ardından söz alan mahalle muhtarları ise Çorum Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalardan oldukça memnun olduklarını mahalle sakinlerinin de bu memnuniyeti kendilerine ilettiklerini söylediler. Temizlikle ilgili yaşanılan sıkıntılarda Temizlik İşleri ile direk irtibat kurduklarını dile getiren muhtarlar sorunların ise en kısa sürede giderildiğini belirttiler.

Editör: Haber Merkezi