Türkiye Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal gazetemizi ziyaret ederek, Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Taşkan'a gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Ünal, 3600 ek göstergeye artı 800 puan eklenmesini talep ettiklerini, yazılı sınavından sonra yapılacak mülakatın ise iptalini istediklerini açıkladı. 
Genel Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Mustafa Ünal, Çorum Şube Başkanı Tuygun Hoşnut'un da katıldığı ziyarette Genel Başkan Yardımcıları Hakan Paş, Atilla Ayhan, Çorum Şube Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Yılmazer ve İş Yeri Temsilcisi Yaşar Demirer de hazır bulundu.
Ziyarette kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren ek gösterge konusu ve görevde yükselme sınavlarına ilişkin çalışmalarını aktaran Nuri Ünal, ek gösterge çalışmasının herkesi kapsaması için artı 800 puan ekleme talebini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlara aktardıklarını belirtti. 
Konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Genel Başkan nuri Ünal şunları söyledi, "Kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi noktasında Türk Diyanet Vakfı Sen olarak, herkesi kapsaması için çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam etmektedir. Bu itibarla, mevcut ek gösterge rakamlarına artı 800 puan eklenmesini talep ettiğimizi Sayın Cumhurbaşkanı dahil bakanlara ve ilgili bürokratlara ilettik.
Konuyla ilgili çalışma, Ekim ayında TBMM açıldığında gündeme gelmiş olacaktır. Konunun takipçisi olmayı sürdürüyoruz. Ayrıca görevde yükselme sınavı yazılısı Eylül ayının 29'unda yapılacaktır. Sınava girecek arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Türkiye Kamu Sen ve sendika olarak daha sonra yapılacak mülakatlara karşı olduğumuzu da ifade ediyoruz."