M.BURAK YALÇIN

MÜSİAD yeni hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Daha önce İkinci Bahar Lokantası yanında hizmet veren MÜSİAD, Ulukavak Mahallesi Garantievler 13. Sokak Armim Apartmanı numara 7’deki yeni yerinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, MÜSİAD Genel Merkez Yöneticisi Levent Can, MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Orhan Coşkun, Genç MÜSİAD Başkanı Emre Çıtak, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, bazı daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.

AŞGIN: BÜTÜN STK’LARIN EMRİNDEYİZ

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, konuşmasında Belediye olarak bütün STK’ların emrinde olduklarını belirterek, “MÜSİAD’ın bizim için ayrı bir yeri var. Buraya biz misafir olarak değil ev sahibi olarak geldik. Bayrağına, devletine, bu topraklara bağlı bir kuruluş. Biz MÜSİAD’la yerelde de genelde de gurur duyuyoruz. Çorum olarak, Türkiye olarak güçlü olmak zorundayız. Bu gücü de ancak MÜSİAD gibi STK’lar ve iş adamlarımızla sağlayabiliriz” dedi.

KÖSE: MÜSİAD, İSTİHDAMA, YATIRIMA, CARİ AÇIĞA BÜYÜK KATKILAR YAPIYOR

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse de MÜSİAD’ın istihdam oluşturan, sanayiye yatırım yapan, teknolojiye yatırım yapan bir kuruluş olduğunu ve istihdama, yatırıma, cari açığa büyük katkılar yaptığını dile getirerek, “1 milyar dolar üzerinde Çorum’da ihracat var. Çorum’da böyle ise Anadolu’nun diğer yerlerinde de aynı şeyler vardır. MÜSİAD’ın istihdama, yatırıma katkısı büyük, cari açığa faydası büyük. Dileriz ki MÜSİAD’ın Çorum’un eğitim, sosyal hayatına da katkıları olsun. Oluyordur daha da artsın. Çünkü iş dünyasına düşen en önemli görevlerden birisi de toplumun aydınlanmasını, bilinçlendirmesini sağlamaktır” diye konuştu.

KAVUNCU: EKONOMİK ANLAMDA BAĞIMSIZ OLMAYAN BİR ÜLKE GERÇEK MANADA BAĞIMSIZ OLAMAZ

AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu da bir ülkenin ekonomik anlamda bağımsız olmadığı müddetçe gerçek manada bağımsız olmadığını vurgulayarak, “. Siyasal bağımsızlıkla ekonomik bağımsızlık birbirini besleyen argümanlardır. Bu gerçeklikten hareketle biz nevzuhur bir millet değiliz. Binlerce yıllık medeniyetten besleniyoruz, geliyoruz. Ekonomik bağımsızlık anlamında Türkiye’nin her tarafından özellikle son 18 yıllık AK Parti iktidarında olanlar ortadadır. MÜSİAD’ın Türkiye’de yerli ve milli sanayi başta olmak üzere emeklerini biliyoruz” şeklinde konuştu.

KAYA: İHRACAT RAKAMLARININ ARTMASINDA BÜYÜK EMEĞİNİZ VAR

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ise MÜSİAD’ın 11 bin üyesi ile dünyanın her yerine hizmet götürdüğünü, ihracat rakamlarının artmasında, yeni iş yerlerinin açılmasında büyük hizmetlerinin olduğunu kaydederek şunları söyledi: “MÜSİAD yerli, milli bir sanayinin oluşmasında, istihdamın oluşmasında, ülkemiz genelinde büyük katkılar sağlayan bir kuruluşumuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Onlar ne kadar çok çalışırsa siyaseten bizimde yükümüz azalıyor. İş ve aş sahibi insanların sayısı artıyor. MÜSİAD’ın ayrıca bu ülkede demokratik duruşuyla, yerli milli insanlara sahip bir duruşu da var.”

ÇİFTÇİ: MÜSİAD, 1 MİLYON 600 BİN İSTİHDAM SAĞLIYOR

Son olarak kürsüye gelen Vali Mustafa Çiftçi de yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyerek, “MÜSİAD büyüdü, serpildi, bugünlere geldi. 1 milyon 600 bin istihdam sağlıyor. Bu çok büyük rakam. 60 bin işyerini temsil ediyor. Çok iyi noktalara geldi. İnşallah daha da iyi noktalara gelir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yeni hizmet binası dualarla hizmete açıldı.

Çeşitli ikramların ardından açılış programı sona erdi.