FATİH AKBAŞ
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Belediye Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çorum programın da belediye olarak gerekli misafirperverliği gösterdiklerini ve gerekli desteği verdiklerini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Arasta ziyaretinde bir vatandaşın gösterdiği tepkide hakaret ve aşağılama olmadığını belirterek, “Ablamıza daha sonra neden böyle yaptığı soruluyor. O da diyor ki; ‘O anda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşımda görünce bunların HDP ile PKK ile kol kola gezdiklerini gördüm. Selahattin Demirtaş’a düzdükleri methiyeleri gördüm. Kahvaltı davetlerini gördüm. Şehitlerimizi gazilerimizi gördüm. Ve anlık olarak tepki gösterdim.’”dedi.

Kadeş Barış Meydanı’nda yapılan 1980 olaylarını anma programında çekilen bir fotoğrafı gösteren Başkan Aşgın, “Burası milliyetçi muhafazakar kesimin en yoğun olduğu illerden birisidir. Onlarca şehidimiz var. Şehitliğimiz var. Terörle PKK ile mücadelede kaybettiğimiz şehitlerimiz var. Bizim Çorum’da HDP milletvekilimiz mi var? Biz mi bilmiyoruz? Neymiş; HDP’li bir milletvekili Çorum Olaylarını anmaya gelecekmiş. Bu kendi acımızı anarız kardeşim. HDP’nin milletvekiline PKK ile birlikte yol yürüyenlere bu şehirde izin yok kardeşim. Bu adamlar Kadeş Barış Meydanı’nı kirletti. HDP’li milletvekilleri gelsin de barış naraları atsın diye o meydanın adını Kadeş Barış Meydanı koymadık. Biz şehitlerimizi ve gazilerimizi asla unutmadık unutturmayacağız. AK Parti ve MHP gurubuna bunu büyük bir onur ve kıvançla söylüyorum. Kim kiminle yol yürüyor bileceğiz. Ablamız hangi saygısızlığı yapmış? Küfür hakaret var mı? Orada şehitlerimiz aklına gelmiş. Anadolu edebiyle ‘çocuklarıma dokunma yürü’ demiş. Bunda abartacak bir şey yoktur. Kim kiminle yol yürüdüğü görülecektir. Öyle Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya asla izin vermeyeceğiz.”dedi.

Milletvekili Erol Kavuncu’nun sosyal medya hesabından CHP’yi eleştiren bir yorumuna gösterilen tepkiyi dile getiren ve CHP’nin farklı teşkilatlarında yaşanan taciz tecavüz olaylarına değinen Başkan Aşgın, “Sizler, ‘Sayın milletvekilinin bu açıklamaları bizleri rencide etmiştir üzmüştür. Yanlış olmuştur’ diyebilirsiniz. Ancak Tuncay Yılmaz’ın açıklamalarında yok tecavüz yok şu yok bu… ifadeleri var. Siz bir yere taş atıyorsanız önce kendinize bakacaksınız. Açıklamanız net olacak. Diyeceksiniz ki; Kınıyoruz. Ama tecavüzdü şuydu buydu derseniz size bunu gösterirler. (CHP’de yaşanan taciz tecavüz vakalarının haber kupürlerini göstererek) Bu konuda CHP’nin durumu çok karadır. Maalesef üzülerek söylüyorum. Bir çok teşkilatlarda durum bu.”dedi.

ÖZDEL: ‘HİÇBİR ZAMAN GİZLİ SAKLI BİR ŞEY YAPMADIM’
Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Av. Ahmet Özdel ise Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın 1980 olaylarını anma programı ile ilgili HDP eleştirisinde isminin geçmesine tepki gösterdi.
Mecliste uzun süredir söz almak istemediğini ancak Başkanın, ismini anması nedeniyle söz aldığını belirten Ahmet Özdel, “Bu ülkede birçok sorun var. Hükümet, devlet bu sorunları çözmek için dönem dönem çeşitli girişimler yapıyor. Çözüm süreci yapıyor. Görüşmeler yapıyor halâ da yapmaya devam ediyor. Değişik siyasi düşünce deki insanları da televizyona çıkartıyor. Çorum olaylarını anma programına bizimle aynı düşüncede olan yada olmayan bir yığın insan geliyor. Bu insanların bir kısmı da HDP milletvekilleri yada HDP’ye yakın sivil toplum kuruluşlarıdır. HDP’ye oy vermek yada HDP’lilerle birlikte yürümek bu ülkede suç olamasa gerek. Çözüm süreci döneminde akil adamlar toplantısına AK Parti Genel Merkezinden arayarak çağırdılar. Şahsınızda o toplantıya gitti. AK Parti’nin İl Başkanı da vardı. Milliyetçi muhafazakar STK’lar da vardı. Dün ne söylemişsem bugünde aynı fikirdeyim. Birbirimizi suçlu gibi göstererek hiçbir yere varamayız. Ben bu kentte 26 yıldır avukatlık yapıyorum. Kimi savunursam onla suçlanıyorum. Solcuları savunuyorum, solcularla ilgili suçlanıyorum. PKK’lıları savunuyorum onlarla ilgili suçlanıyorum. FETÖ’cüleri savunuyorum onlarla ilgili suçlanıyorum, FETÖ’cü oluyorum. Ben türban kullanan insanları savunmak için Saat Kulesi yanında yapılan basın açıklamasına katılım diye gerici olarak suçlandım. Ben hiçbir zaman gizli saklı bir şey yapmadım.”şeklinde konuştu. 

CHP Gurup Başkanı Vekili Tuncay Yılmaz ise, “Tacizin tecavüzün CHP’lisi AK Partilisi olur mu? Olmaz. Benim partimdense de Allah belasını versin. Türk yargısı en ağır cezayı versin.”dedi.