EROL TAŞKAN

Belediye eski Başkanı Av. Muzaffer Külcü, Çorum Şehir Stadyumu’nun maliyeti ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Külcü, stadyum maliyeti ile ilgili yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, iftira boyutunda rakamların ifade edildiğini, 180 milyon TL’ye yaptırıldığı iddia edilen stadyumun ihale bedelinin 59 milyon+KDV olduğunu açıkladı.

Konu ile ilgili haber yapacakların Belediye’den gerçek maliyetleri öğrenebileceğini kayd eden Muzaffer Külcü, gerçek dışı rakamlarla haber yapanların da haberlerini düzeltmelerini ümit ettiğini kaydetti.

Belediye eski Başkanı Muzaffer Külcü, konuya ilişkin açıklamasında şunları ifade etti; “Başkanlık dönemimizde şehrimize kazandırdığımız Çorum Şehir Stadyumu’nun toplam maliyeti ile ilgili özellikle sosyal medya başta olmak üzere bir kısım genel medyada iftira boyutunda rakamlar dolaşıyor. 180 milyon TL’ye yaptırıldığı haberi yapılmaktadır.

Stadyumun ihale bedeli 59 milyon + KDV’dir. İş bitene kadar ihale yasasından kaynaklanan muhtemelen %10 civarında fiyat farkı ödenmiştir.

İSTİSNAİ BİR KAÇ STADYUMDAN BİRİSİDİR

Sözleşmesine imza attığımız bedel budur. İşin bitirilme bedeli de budur. Bunun dışında yazılan, konuşulan rakamlar uydurmadır. Gerçeklerle uzaktan yakından alakası yoktur.

Ayrıca TOKİ’nin, Spor Bakanlığı’nın yaptırdığı stadyumlar dahil olmak üzere ihaleleri yarım kalıp, tasfiye edilip yapımı 4-5-6 yıl sürmeyen istisnai birkaç stadyumdan birisidir.

ÇORUM STADYUMU’NUN MALİYETİ EKONOMİKTİR

Yine ilgilenenler başkaca stadyumların maliyeti ile mukayese ederlerse Çorum

Stadyumu’nun çok ekonomik bir maliyetinin olduğunu da göreceklerdir.

Ümit ederim bundan sonra haber yapacaklar sorup Belediyeden doğru rakamları alırlar ve belki gerçek dışı rakamları yazanlar da haberlerini düzeltirler.”