Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, sanayiye ara eleman yetiştiren meslek yüksek okullarındaki doluluk oranının yüzde 93'e yükseldiğini bildirdi. 

Rektör Alkan, rektörlük konferans salonunda üniversite bünyesindeki meslek yüksek okullarının idari ve akademik yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, popülist yaklaşımdan uzak, endüstrinin ihtiyaç duyduğu alanlarda bölümler açarak meslek yüksek okullarını geliştirmeye çabaladıklarını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2018-2019 Yüksek Öğretim Akademik Yılı açılış törenindeki, "Meslek yüksekokullarımızın, sanayimizin ihtiyaçları doğrultusunda yenilenmesi çalışmalarını hızlandırıyoruz. Bu çerçevede özellikle organize sanayi bölgelerinde kurulu sanayi ve imalat sektörlerine yönelik programlara özel teşvik veriyoruz. Yüksekokul kontenjanlarının doluluk oranının artmasını doğru yolda ilerlediğimizin bir işareti olarak değerlendiriyoruz" sözlerini hatırlatan Alkan, bu çerçevede gerek fiziki, gerekse akademik yatırımlar yapmaya devam ettiklerini aktardı. 

Alkan, yapılan yatırımlarla Hitit Üniversitesi bünyesindeki meslek yüksekokullarının doluluk oranının yüzde 93'e yükseldiğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Mesleki eğitim konusunun ne kadar önemli olduğunu ve üniversitemizin 2011 yılından bu yana kararlı bir şekilde yaptıklarıyla doğru yolda ilerlediğini görüyoruz. Artık MYO’ların gelecek açısından ne kadar kıymetli olduğu her platformda dile getirilmeye başlandı. Meslek yüksekokullarımız her geçen gün artan bir fırsat haline dönüşüyor.

Ülkemizin daha çok gelişmesi ve büyümesi için bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bu yıl itibariyle MYO'larımızda 3+1 iş yeri uygulaması eğitim modeline geçtik. Bu model sayesinde öğrenciler, üç yarıyılını üniversitede, bir yarıyılını da sahada değerlendirerek istihdam noktasında iş dünyası ile nitelikli elemanın bir araya gelecektir."

Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Prof. Dr. Nurcan Baykam, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak ile MYO yöneticileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi