RECEP MEBET
Çevreyolu Bulvarı Buharaevler Kavşağı’nda dün meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır, 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, 06 KIB 61 plakalı kamyon kavşaktan geçmeye çalışan elektrikli bisikletle çarpıştı. Torunuyla birlikte üç tekerlekli elektrikli bisikletiyle Pazartesi Pazarı’ndan dönen H.G. (55) kazada ağır yaralanırken 8 yaşındaki M.K.’nin vücudunda da yaralar oluştuğu öğrenildi.

Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken kamyon şoförü A.Ü. ise polis tarafından gözaltına alındı.
Haberimiz yayına hazırlandığı sırada H.G.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

DAHA NEYİ BEKLİYORSUNUZ?
Halk arasında ‘İlim Yayma Kavşağı’ olarak da bilinen bölgede trafik kazalarının eksik olmadığına dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerden acil çözüm istiyor. 
Buhara Kavşağı’nda meydana gelen trafik kazalarında bugüne dek pek çok can kaybı ve yaralının olduğunu hatırlatan vatandaşlar, söz konusu bölgede köklü bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu vurguladılar.
Yetkililerin duyarsızlığından dert yanan vatandaşlar, “Bu kavşakta düzenleme yapılması için daha kaç canın yanması gerek? Neyi bekliyorsunuz?” diye sordular.

‘PAZARTESİ PAZARI’NIN YERİ DEĞİŞTİRİLSİN’
Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren sürücüler ise Çevreyolu’nun yanı başındaki Pazartesi Pazarı’nın yerinin değiştirilmesini istediler.
Buhara Kavşağı yanındaki pazar yerinin kazalara davetiye çıkardığına işaret eden sürücüler, şehirler arası trafikle şehir içi trafiğin kesiştiği bölgede yıl boyunca pek çok üzücü olay yaşandığına işaret ettiler.

Meydana gelen kazalarda can ve mal kaybı yaşandığını ve pek çok kimsenin yaralandığını hatırlatan sürücüler, alınan tedbirlerin günü kurtarmaktan öteye geçmediğini dile getirdiler.
“Bu soruna acilen çözüm bulunmalı” diyen sürücüler, yetkililere seslenerek bir an önce harekete geçilmesini beklediklerini sözlerine eklediler.