RECEP MEBET

Çorum Nisa Kadın Kültür Platformu, savaş ve kıtlık tehdidi altındaki Yemen’e yardım kermesi düzenledi.

Eğitim Kültür ve Araştırmalar Derneği (EKADER)’nin ev sahipliğinde düzenlenen kermes geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşti.

Belediye Başkanı Zeki Gül’ün eşi Halime Gül, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şahiste Uçar, AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın’ın eşi Feyza Aşgın, bazı akademisyenler ve eğitimcilerin de katıldığı etkinliğe Nisa Kadın Kültür Platformu üyesi sivil toplum kuruluşu temsilcileri büyük ilgi gösterdi.

Kahvaltı ile başlayan programda konuşan Platform Sözcüsü Aysun Tut, kermesten elde edilen gelirin Yemenli çocukların ihtiyaçları için kullanılacağını kaydetti.

Gıda ürünleri ve el emeği göz nuru eserlerin satışa sunulduğu kermeste, gün sonunda 3 bin 500 TL bağış toplandığını belirten Aysun Tut, yardımların Çorum İnsani Değerler Platformu aracılığıyla Yemen’e ulaştırılacağını söyledi.

Kermese katılan hayırseverlere teşekkür eden Tut, tüm Çorum halkını Yemen’deki insanlık dramı karşısında harekete geçmeye ve mazlumlara destek olmaya davet etti.