FATİH AKBAŞ
Bir işadamı tarafından yaptırılarak Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurum’una kiralanan binanın giriş katında yapılmak istenen imar değişikliği talebi kabul edilmedi.
Eşref Hoca Caddesi üzerinde bulunan ve işletmeciliğini KYK’nın yaptığı Kerebi Gazi Öğrenci Yurdu’nun giriş katında bulunan bir bölümün imar düzenlemesinin ticari alan olarak değiştirilmesi teklifi Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında görüşülerek karara bağlandı.


Konu hakkında İmar Komisyonu tarafından hazırlanan raporda yurt binasının belirtilen bölümü ile ilgili neden ‘ticari alan’ olacak şeklide imar değişikliği yapılamayacağı madde madde sıralanırken ayrıca böyle bir imar değişikliğine Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün de izin vermediği belirtilmiş ve imar değişikliği talebi uygun bulunmamış.


Gündem maddesi hakkında verilen bilginin ardından İmar Komisyonu’nun konu hakkında hazırladığı rapor oy birliği ile kabul edildi. Böylece plan müellifince hazırlanan imar değişikliği teklifi reddedildi.