Emek Partisi (EMEP) Çorum Merkez İlçe Başkanı Hıdır Aygün, “Binbir engeli aşıp üniversite kapısına ulaşan gençler barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı.” dedi. 

Yurt kapasitelerinin yetersiz, ev kiralarının ise fahiş fiyatta olduğunu kaydeden Aygün, öğrencilerin günlerdir barınma sorununu çözmeye çalıştığını, kimisinin ise kayıt yaptırarak memleketlerine dönmek zorunda kaldığını söyledi.

İşçi ve emekçi ailelerinin yaşadığı yoksulluğun, zorluklarla üniversiteye yerleştirdikleri çocuklarının barınma sorunuyla daha da derinleştiğini belirten Aygün, “Muhalefet belediyeleri kiralama yoluyla soruna çözüm getiriyor. İktidar mensupları, valiler açıklamalarıyla barınma hakkını talep eden, soruna dikkat çekmek için parklarda, sokaklarda sabahlayan gençleri suçlu ilan ediyor ve saldırıların hedefi haline getiriyor. Oysa çözüm yolu bellidir. Yurtları tüm öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayacak kapasitede olmalı ve yurtların koşulları iyileştirilmelidir. Öğrencilerin sağlıklı, nitelikli ve ücretsiz koşullarda barınma hakkı devlet tarafından sağlanmalıdır. Gençler kredi borçlarıyla mezun olmaktadır ve bu borç kabul edilemez, gençlerin geleceği borçla karartılamaz.” dedi. (Haber Merkezi)