RECEP MEBET
‘Taşımalı Eğitim ve Okul Servis Araçları’ konulu bilgilendirme toplantısı dün 19 Mayıs İlkokulu Konferans Salonu’nda yapıldı.
Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen toplantıda, trafik güvenliği farkındalığının artırılması ve öğrenci taşıma uygulaması hakkında bilgiler verildi.
Toplantıya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Kurnaz, bazı daire ve okul müdürleri, öğrenci taşıma hizmetlerinden sorumlu müdür yardımcıları, yüklenici firma yetkilileri ve sektör temsilcileri, okul taşıtı şoförleri, rehber personel ve görevliler katıldı.
Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden Komiser Yardımcısı Bünyamin Demir, Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü’nden J. Kd. Bçvş. Şenol Sevinç, Çorum Rehberlik Araştırma Merkezi’nden Rehber Öğretmen Yeşim Tercan’ın konuşmacı olarak yer aldığı seminerde konuyla ilgili yasal düzenlemelerden bahsedildi.

 

‘ÖĞRENCİLERİMİZ, GÖZBEBEĞİMİZ’
Toplantının açış konuşmasını yapan Ali Kurnaz, taşımalı eğitim alanında sunulan hizmetlerden bahsederek öğrenci servisi şoförlerine yönelik uyarılarda bulundu.
“Öğrencilerimiz gözbebeğimiz” diyen Kurnaz, “Sağlıklı bir eğitim verilebilmesi için öğrencilerimizin güvenli bir şekilde taşınması gerekir. Bu alanda hizmet veren servis araçlarımızın çalıştırılmasına yönelik usul ve esaslar yönetmeliklerle belirlenmiştir. Hepimiz bu yönetmelikleri bilmek ve ona göre hareket etmek zorundayız” dedi.
Öğrencilerin güvenli ulaşımı için Çorum’da gerekli tedbirlerin alındığını vurgulayan Kurnaz, konuyla ilgili denetim çalışmalarının aralıksız sürdüğünü kaydetti. Servis şoförleri ve okul taşıtlarında aranan şartları hatırlatan Kurnaz, katılımcıların sorularını da cevapladı.
Toplantıda söz alan diğer konuşmacılar da kurumsal faaliyetlerle ilgili bilgiler vererek öğrenci servisleri ile taşıma hizmetlerine ilişkin açıklamalarda bulundular.

Editör: Haber Merkezi