HABER-YORUM:EROL TAŞKAN

Üniversite kazanan öğrenciler büyük bir gurur ve mutluluk yaşarken, üniversite öğrencisi okutan ailelerin karşılaştığı maddi zorluklar, aileleri kara kara düşündürmeye başladı. 

Kendi evlatlarımızın kazandığı okulların gururuyla evladını okuluna yerleştirmeye çalışan aileler arasında kendi imkanı yetenler olduğu kadar, bu maddi gücü kendisinde bulamayan dar gelirli aileler unutulmamalı. 
Geleceğimiz olan pırıl pırıl gençlerin eğitimlerini başarıyla tamamlayıp, memleketin hizmetine revan olabilmesi için bugünden ellerinden tutmak gerekiyor. Maddi imkanı olmayanların arayışları sürerken, maddi imkanı olanların da gözleri etrafta olmalı, adeta mercekle arayıp bulurcasına imkansızlıktan ötürü okuyamama riski taşıyan öğrencilere ulaşma çabasında olmalı. 

Adına burs denilen bu kıymetli katkıyı sunmak, memleketin geleceği olan evlatlarına yapılmış en kıymetli destektir. Özellikle de bunu kurumsal anlamda planlayıp öğrencilere destek olan güvenilir STK’lar aracılığı ile yapabileceğimiz gibi, kendi haberdar olduğumuz ailelerin çocuklarına bu müjdeli haberleri vererek, onların yanlarında olduğumuzu tez elden hissettirmeliyiz. 

Herkes karınca kararınca, imkanları ölçüsünde bu hayır kervanında yerini alırsa, bunun kendisine huzur olarak dönüşüne en kısa zamanda şahit olacaktır. Günümüz şartlarında bir üniversite öğrencisi okutmanın ne denli külfetli bir şey olduğunu hesaba katarak çevremizi kolaçan edelim. 

Özellikle şu günlerde, orta ve alt gelir guruplarında yer alan pek çok ailenin evlatlarının çok güzel okullar kazandığını duymanın mutluluğunu yaşarken, onları bu değerli çabada yalanız bırakmayıp, adı öğrenci bursu olarak yıllardır var olan bu toplumsal dayanışmayı büyüterek, evlatlarımızın geleceği için elimizi taşın altına koyalım.