OZAN GÜNEŞ

Eğitim sendikaları, eğitimcilere yönelik şiddeti protesto etti.

Aralarında Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Özgür Eğitim-Sen'in bulunduğu eğitim sendikaları yöneticileri, 23 Nisan Ortaokulu Müdür Yardımcısı'nın, bir veli tarafından şiddete maruz kaldığını iddia ederek basın açıklaması yaptı. 

Dün 23 Nisan Ortaokulu bahçesinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Başkanı Selim Aydın, öğretmene şiddeti kınadı. Açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı'na seslenen Aydın, tüm okullara kadrolu güvenlik verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Öğretmene ve kamu çalışanlarına şiddet hadiseleri üzerine ciddi hukuki tedbirler alınmalıdır." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen performans değerlendirme sistemini de yanlış bulduğunu ifade eden Aydın, öğrencilerin bu sistemi dalga geçme aracı olarak göreceklerini söyledi.

Aydın, açıklamasının sonunda şiddete maruz kalmış tüm meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Öğretmene şiddeti lanetlediğimizi kararlılıkla ifade ediyor ve bir daha benzeri hadiselerle kamuoyuna gündemine gelmemeyi diliyoruz. Unutmayalım; öğretmen sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır. "dedi.

Editör: Haber Merkezi