M.BURAK YALÇIN

Güzel Sanatlar Lisesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle program düzenledi.

Önceki gün Devlet Tiyatro Salonunda gerçekleşen programa Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, İl Garnizon Komutanı Çetin Öcal, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, bazı daire müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.

İlk olarak kürsüye gelen Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Adem Arslan, milli birlik ve beraberliğin teminatı öğretmenler olduğunu belirterek, “Bir milletin dini, milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır” dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de öğretmenler olarak Başöğretmen Atatürk’ün izinde geleceğe koştuklarını dile getirerek, “93 bin öğrenci, 7 bin öğretmenimizle aydınlık geleceğe koşuyoruz. Bizler her yerdeyiz. Herkesin gönlündeyiz. Herkes bir öğretmenin eseri. Bizler her türlü sıkıntıya göğüs gereriz. Sonunda Fatih Tekin ve diğer öğretmenlerimiz gibi şehitlik mertebesine ulaşırız” ifadelerini kullandı.

Son olarak kürsüye gelen Vali Mustafa Çiftçi ise öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayarak, “İlk emri “oku” olan bir inancın mensuplarıyız. Bütün dünyada en saygın, en kutsal mesleklerden biri kabul edilen öğretmenlik her çocuğun idealindeki meslek olmuştur. Öğretmenlerimin benim gönlümde çok farklı yeri var. Bugün gıpta ile bakılan mesleklerdeki insanları yetiştirenlerde yine öğretmenlerdir. Öğrencilerine faydalı olmak için çırpınan, adeta bir mum gibi başkalarını aydınlatmak için kendini tüketen ancak günün birinde çektiği küreklerin boşa gitmediğini, karşılıksız kalmadığını görünce dünyanın en mutlu insanı olurlar” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler Hasan Paşa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Eda Öztürk eşliğinde mesleğe giriş yemini ettiler.

Programda Ekrem Özeşme, Nihat Özüdoğru, Şenol Öztürk, Şenay Güven, Semra Özdel, Ahmet Arıcı, Sadettin Kanber, Mustafa Şahin, Abdullah Dalyan, Ferhat Toraman ve Mustafa Özkul isimli emekli öğretmenlere ise Vali Mustafa Çiftçi tarafından Hizmet Şeref Belgesi verildi.

Ayrıca Şevket Abidesi Öğretmen konulu kompozisyon yarışmasında 1. olan Emrah Oflaz ve öğrencisi Esma Dilekçi’ye, 2. olan Selim Ümitli ve öğrencisi Koray Berke Satır’a, 3. olan Mustafa Bulut ve öğrencisi Emine Kır’a hediye takdim edildi.

Güzel Sanatlar Lisesi’nin hazırladığı Demet Başaran’ın yönettiği koro ve oratoryo gösterisinin ardından program sona erdi.