24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Haber Merkezimize ulaşan kutlama mesajları şöyle;



Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar, “Türk milleti köklü medeniyet tarihinin mimarı olan öğretmenlere çok şey borçludur. Çağdaş uygarlığa ulaşmada kendilerine büyük görevler düşen öğretmenlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin bağımsızlığını sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için, her türlü fedakarlıkta bulunmaya devam edeceklerdir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi, çocuklarımızı yetiştiren, fedakârlığın ve şefkatin timsali, toplumların şekillenmesinde söz sahibi olan, kutsal ve şerefli bir mesleği ifa eden, medeniyet yürüyüşündeki neferlerimiz, değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz. 



Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erol Karadaş ve Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal: “Geleceğimizin emanetçisi gençlerimizin, vatan ve millet sevgisiyle yoğrulmuş, Cumhuriyetimizi yarınlara taşıyacak nesiller olarak yetişmesinde en büyük görev öğretmenlerimizindir. Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle; güçlü, bilgili ve gelişime açık bireyler yetişecek, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum oluşturulacaktır. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anarken tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz." 



Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Çorum Şube Başkanı Tahsin Boyacı: “Öğretmensiz bir toplum ruhen, fikren, ahlaken ve vicdanen fakir düşecek, geride kalacak, bu yüzden canlılık emarelerini kaybedecektir. Öğretmenin mağduriyet yaşadığı, itilip kakıldığı, ciddiye ve dikkate alınmadığı bir ülkenin ayakta kalabilmesi de oldukça zordur. Öğretmenlerimizi kutlarken eksiklerin giderildiği müreffeh bir Türkiye diliyorum.”



Anadolu Eğitim Sendikası İl Başkanı Nihat Örs: “Eğitime ve öğretmene verilen değer ülkenin geleceğine verilen değerdir. Eğitimin en önemli aktörü olan öğretmenin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, moral ve motivasyonunun güçlü olması eğitim sisteminin vazgeçilmezidir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün gelecek nesilleri emanet ettiği ve onları aydınlık geleceğe hazırlamakta güvendiği öğretmenlerimizin gününü kutluyor, şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz. Önümüzdeki günlerde öğretmenler ve eğitim camiası için güzel haberler duyacağımızı umut ediyoruz."



CHP Çorum İl Eğitim Sekreteri Aslan Kaya: “Ulu önder Atatürk, modern Türkiye'nin yaratılmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğünü, 'Ulusları kurtaracak olanlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir' diyerek vurgular. Bu söz, ülkenin geleceği için öğretmenlerin ne kadar önemli olduğunu veciz bir şekilde belirtir. Bu kutsal mesleğin mensuplarının bugün yaşam koşulları çok zordur. Aldıkları maaş ve ücretler yetersiz, çalışma koşulları dünya öğretmenlerinden daha zordur. Ülkeyi yönetenler, öğretmenlerin sendikaları ile işbirliği yaparak sorunlarını çözmelidir. Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere bugün hayatta olmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anar, bütün eğitim emekçilerinin gününü kutlarız.” 



Çorum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Can Doğan: “Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür" cümlesinde de açıkça görüldüğü gibi çok büyük mücadeleler ve çok büyük acılar ile kazandığımız Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kazanımları ancak ve ancak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller  ile korunabilir. Ürünü insan olan ve insanlık tarihinin en önemli mesleği olduğunu düşündüğümüz öğretmenlik, ülkemizin geleceğidir. Başöğretmen Mustafa Kemal, O’nun izinde yürüyen öğretmenler ve atanmayı bekleyen yüzbinlerce öğretmenimizin gününü kutluyoruz.”