Yeniden Refah Partisi Çorum İl Başkanı Yakup Taş, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Öğretmenlerimizi sadece yılın bir gününde hatırlamak ve anmakla önemlerini ortaya koyabilmemiz pek mümkün değildir.” dedi.

“Tarih, kültür, medeniyet anlayışımız, milli ve manevi değerlerimiz ölçüsünde, ilim ve irfan yolunda toplumumuzun geleceğine yön veren, güzel ahlaka sahip kamil insanlar haline gelmemiz icin büyük gayret sarfeden öğretmenlerimiz hiç şüphesiz geleceğimizi şekillendiren mimarlardır.” diyen Yakup Taş, eğitimi kutsal bir görev olarak gören, eğitim, kültür, ahlak ve maneviyat dünyamızın şekillenmesinin sembolü ve manası öğretmenlerin her zaman için baş tacı edilmesi gerektiğini söyledi.
Yeniden Refah Partisi Çorum İl Başkanı Yakup Taş, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleri, öğrencilerin, duygu, düşünce ve davranış biçimlerinin temel saikeleri içerisinde yoğuran öğretmenlerimiz, bu yolla insanlığa faydalı nesiller yetişmesine vesile olmaktadırlar. Şunu ifade etmek gerekir ki, güzide öğretmenlerimizi sadece yılın bir gününde hatırlamak ve anmakla önemlerini ortaya koyabilmemiz pek mümkün değildir. Öğretmenlerimizi, her daim anmak gerekir inancını taşıyoruz. Alâk Suresi’ndeki, ilk vahiy “Allah’ının adı ile oku” ifadesi ve Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” anlayışıyla, kendilerine çok şey borçlu olduğumuz fedakâr öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlarız. Kendi milli ve manevi dokumuza, kültürel ve tarihi mirasımıza uygun bir eğitim sistemi ile yeniden güçlü bir Türkiye’nin inşasında öğretmenlerimizin çok önemli bir rol oynayacağına olan inancımız tamdır. Öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri büyük değerler ve topluma mâl olmuş şahsiyetlerle birlikte her zaman için hatırlanmaya ve anılmaya devam ederler. Nitekim Fatih Sultan Mehmet Han’ı anarken, hocaları İbni Temcid, Molla Gürâni, Molla Zeyrek, Hocazade, Veliyuddinzade Ahmed, Hatipzade, Hasan Samsunî, Sinan Paşa’dan bahsetmemek mümkün değildir. Keza, 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’dan bahsederken de, O’nu yetiştiren kıymetli hocaları Hasip Efendi, Abdülaziz Efendi ve Mehmet Zahit Kotku Efendi Hz.’ni belirtmeden geçemeyiz.”