Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, Yönetim Becerileri ve  Liderlik konusunda konferans verdi.
Buhara Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, şube müdürleri ve il merkezindeki okul yöneticileri katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Bakanlığımızın 2023 Vizyon belgesi çerçevesinde yeni bir heyecan ve dönüşüm yaşıyoruz. Öğretmenlerimizin daha mutlu olmaları için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bizler geleceğe şekil veriyoruz. Önemli bir iş yapıyoruz. İyi ki öğretmeniz." diyerek Prof. Dr. Necati Cemaloğlu’nu misafir etmekten duyduğu memnuniyeti belirtti.


Konferansta lider kimliğinin yöneticiden farkı üzerinde duran Cemaloğlu, “Lider ufka bakan, geleceğe odaklanan kişidir. Vizyonu olan yönetici geleceği sürpriz olmaktan çıkarıp yönetilebilir hale getirir. Yönetimde maddi ve insani kaynakları etkili kullanmaktır önemlidir. Yönetim insanlara hayatı kolaylaştırma sanatıdır. Başarıya ulaşmak için habitat oluşturmalıyız. Davranış değiştirmek için bilgiyi değiştirmek, güven vermek gerekir. Eşit ve adaletli davranırsak verimi artırırız." dedi.


Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, konferansın sonunda ‘Eğitimin Pin Kodu’ isimli kitabını imzaladı.