Haber/Yorum:ENİSE AĞBAL ÜŞÜMÜŞ

Koronavirüs sebebiyle bir yılı aşkın süredir kapalı olan okullar nihayet açıldı.

Öğrenciler okullu olmanın sevincini yaşarken bu sevinçle birlikte önemli bir sorun da yine gün yüzüne çıktı. Zaten yoğun olan trafik yükü daha da arttı.

Ara sokak ve caddelerdeki okul önleri bir nebze rahat olsa da merkezi okulların bulunduğu yollar üzerinde resmen kaos yaşanıyor. Okul giriş ve çıkış saatlerinde yaşanan bu yoğunluk kısa süreli olsa da akşam saatlerinde mesaiden çıkan vatandaşların da katılımıyla ciddi bir sıkışıklığa neden oluyor.

Trafikteki bu sıkışıklığa engel olamasak da sürücü ve yayalar olarak olası kazaları önlemek elimizde. Sürücülerin özellikle yaya geçitlerinde gerekli özeni göstermesi gerekiyor. Aynı şekilde yayaların, özellikle de çocuklu yayaların, trafik akışını dikkate alarak hareket etmeleri önem arz ediyor.

MAKET POLİS ÖNLEYİCİ OLABİLİR
İl Emniyet Müdürlüğü’nün yaya geçitlerinde yaptığı ‘Önce Yaya’ çalışmasına sürücüler pek de dikkat etmiyor. 

Bir çok şehirde uygulanan gerçek boyutlardaki ‘maket polis’ uygulaması sürücülerin daha özenli davranmasını sağlayabilir. Okul önlerine ve yaya geçitlerine yerleştirilecek bu maketler, sürücülerin hızlarını azaltmalarına ve daha duyarlı olmalarına yardımcı olabilir.

Neticede çocuklarımız bu hassasiyeti hak ediyor. 

Editör: Haber Merkezi