RECEP MEBET
Çorum merkezdeki bazı okullarda güvenlik açığı nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşandığı bildirildi.
Haber Merkezimizi arayarak konuyla ilgili şikâyetlerini dile getiren öğrenci velileri, eğitim ortamlarının güvenliği ile ilgili kapsamlı bir çalışma ve düzenlemelere ihtiyaç olduğunu kaydettiler.
‘ÖZEL GÜVENLİK DESTEĞİNİN KAPSAMI GENİŞLETİLSİN’
Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) dahilinde, şehir merkezindeki ortaokul ve liselerde kamu imkanları ile özel güvenlik görevlisi istihdam edildiğini belirten veliler, Fatih Sultan Mehmet ve İsmail Kakaç dışındaki tüm ilkokulların ise kapsam dışı tutulduğunu ifade ettiler.
“Sosyo-ekonomik çevresi ve veli profili ile dikkat çeken bazı okullara dahi devlet imkanları ile özel güvenlik tahsis edilirken, öğrenci mevcudu 1.000’i aşan ilkokulların bu imkandan mahrum edilmesi adaletsizlik” diyen veliler, düzenlemenin kapsamının genişletilmesini ve ayrımcılığa son verilmesini istediler.
VALİ ve VEKİLLERE ÇAĞRI
Konuyla ilgili eleştirilerde bulunan veliler, kamu desteğinden mahrum olan okulların, imkansızlık yüzünden bu probleme çözüm bulmasının mümkün olmadığına işaret ettiler. 
Okullardaki güvenlik ihtiyacının karşılanması hususunda tüm yetkilileri göreve davet eden veliler, “Eğitim konusuna hassasiyeti ile bildiğimiz Valimiz’den ve milletvekillerimizden acilen çözüm bekliyoruz” diye konuştular.