M.BURAK YALÇIN

OLG Hayvancılık ve Gökbek A.Ş Et Kombinası Çorum halkının ve Türkiye'nin büyük firmalarının et ile sakatat ihtiyacını karşılıyor. 1985 yılında bakkallık yaparken bir taraftan da hayvan alım satımı yapan Hüseyin Bek, daha sonra sektörün önemli isimlerinden birisi haline gelmiş. Bugün ise Hüseyin Bek, oğulları Olgun, Tolga ve Okan Bek ile birlikte OLG Hayvancılık - Gökbek A.Ş Et Kombinası olarak Çorum başta olmak üzere Türkiye'nin büyük et ve et ürünleri firmalarının tedarikçisi olmuş.

BAKKALLIKTAN ET TİCARETİNE

OLG Hayvancılık Yönetim Kurulu Başkanı Olgun Bek, 1985 yılında babası Hüseyin Bek'in bakkallığın yanında hayvan alım satımı yaparak girdikleri sektörde 1995 yılında kasaplara et temin etmeye, 2010'da ise açtıkları  Olgun Et ve Ekol Et kasapları ile et ve sakatat ürünleri satmaya başladıklarını belirterek, "Firma olarak 2012 yılında da kurumsal firmalara et ve sakatat temin etmeye başladık. 2015'te ise mezbahaneyi devraldık ve Gökbek Gıda A.Ş olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Etin yanında dericilik ile sakatat işlemesi ve pazarlaması da yapıyoruz. İstanbul’da 15 nokta, Ankara’da 17 nokta olmak üzere birçok şehre ürünlerimizi tedarik ediyoruz” dedi.

HİJYENE ÖNEM VERİLİYOR

Firma olarak tesislerinde hijyene son derece önem verdiklerini kaydeden Olgun Bek, "Personelimiz kesimhanemize girişlerde oluşturulan hijyen alanında gerekli işlemler uygulandıktan sonra girebiliyor. Kesimlerimiz tecrübeli personelimiz tarafından İslami kurallara uygun yapılıyor" ifadelerini kullandı.

FRİGOFİRİK KASALI ARAÇ FİLOSU İLE DAĞITIM

Et ve sakatat ürünlerini geniş bir araç filosu ile Çorum başta olmak üzere büyük firmalara ulaştırdıklarını ifade eden Bek, "Et naklinde soğuk zincirin bozulmaması çok önemli. Bize ürünlerimizi frigofirik (soğutmalı) kasalı araç filomuzla soğuk zinciri bozmadan müşterilerimize ulaştırıyoruz" şeklinde kaydetti.

BÜYÜK FİRMALARIN TEDARİKÇİSİ

Türkiye'nin önde gelen firmalarının et ve sakatat tedarikçisi olduklarını da dile getiren OLG Hayvancılık Yönetim Kurulu Başkanı Bek, "Ülkemizin büyük firmalarından Banvit, Namet, Gurme Gıda, Ankara Et Borsası ile buna bağlı kasap ve marketlere et ile sakatat sağlıyoruz" diye belirtti.

TÜM İŞLEMLER VETERİNER HEKİM KONTROLÜNDE

Tesislerinde kesim öncesi ve sırasında tüm işlemlerin veteriner hekim kontrolünde yapıldığını kaydeden Bek, "Mezbahaneye kesim için gelen hayvanlar ilk olarak veteriner hekimimiz tarafından kontrol ediliyor ve sonrasında da yine veteriner hekim kontrolünde kesiliyor" dedi.

AB STANDARTLARINDA BESİ ÇİTFLİĞİ

Firma olarak kurdukları besi çiftliğinin AB standartlarında olduğunu ifade eden Bek, "Besi çiftliğimiz İskilip yolu 5 km'de bulunuyor. AB standartlarında çiftliğimizde yetiştirdiğimiz büyükbaş hayvanlarımıza yine kendi ürettiğimiz yemleri yediriyoruz" şeklinde kaydetti.

KESİM YAPTIRAN BESİCİLER MEMNUN

Besici Rüstem Köksal, OLG Hayvancılık ve Gökbek A.Ş Et Kombinası ile çalışmaktan memnun olduğunu dile getirerek, "OLG Hayvancılık ve Gökbek Gıda Mezbahanesi ile güzel çalışmalar yapıyoruz. Hayvanlarımız kesildikten sonra soğuk zincir bozulmadan müşterilerimize ulaşıyor. Aldığımız hizmetten son derece memnunuz.  Bundan dolayı şirket yetkililerine teşekkür ediyorum" şeklinde kaydetti.

KURBANLIK SATIŞLARI BAŞLADI

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde besi çiftliklerinde kurbanlık satışlarının da başladığını açıklayan Bek, "Kurbanlık hayvanlarımızın tamamı kapaklıdır. Yine kurbanlıklar hijyenik koşullarda İslami şartlara uygun ve veteriner hekim kontrolünde kesilmektedir. Kesim işlemi isteğe göre Çorum'un tek et kombinası Gökbek A.Ş'de de yapılabilir" diyerek sözlerini tamamladı.