EROL TAŞKAN

Geçtiğimiz günlerde evinde ölü bulunan Çalıca Köyü İmam Hatibi Ali Yücel’in vefatından 15 gün önce telefon dolandırıcıları tarafından dolandırıldığı ortaya çıktı. “Fetö listesinde ismin var” diyerek kandırdıkları Ali Yücel’den 82 bin TL para çalan sahtekarlar, aynı zamanda İmam Ali Yücel’in katili oldular.

Çevresinde sessiz ve sakinliği ile tanınan Ali Yücel, yaşadığı talihsiz olay karşısında, ömrünü harcadığı birikintisini dolandırıcılara kaptırmanın üzüntüsüyle adeta yıkıldı.

Çevresi, Ali Yücel’in bu olay karşısında büyük bir yıkım e üzüntü yaşadığını anlatırken, “Onlar Ali kardeşimizin parasını olmakla kalmadı, canını da aldılar.” ifadelerini kullanıyor. 

Yaşadığı şoktan sonra büyük bir üzüntü içinde olan Ali Yücel’in buna bağlı olarak kalp krizi geçirdiği anlatan arkadaşları, dolandırıcıların yakalanmasını istiyor.

Cuma namazı için camide hazır bekleyen cemaat, vakit girmesine rağmen imamın gelmesini hayra yormadı. “Bunda bir iş var” diyen köy halkı, imam Ali Yücel’in evini kontrol ettiğinden gerçek ortaya çıktı.

Yapılan araştırma sonucunda yalnız kaldığı evinde iki gün önce geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiği belirlenen Ali Yücel, vefatının ardından ertesi gün göz yaşlarıyla defnedildi.

Meslektaşları tarafından anlatılan acı hikaye, telefon dolandırıcılarının yol açtığı toplumsal yıkımı bir kez daha gözler önüne sererken, tüm uyarılara rağmen düşülen bu tuzak bir kez daha gündeme geldi.

Editör: Haber Merkezi